Gemeente Kalmthout beloont bloeiende voortuinen

copyright: Gemeente Kalmthout

KALMTHOUT – Op zaterdag 21 oktober maakte de gemeente Kalmthout de winnaars van haar bebloemingswedstrijd bekend. Met die wedstrijd beloont de gemeente ieder jaar haar inwoners die zich extra inzetten om door hun voortuin van Kalmthout mee een mooie plek te maken. “We merken dat de deelnemers meer en meer kiezen voor klimaatrobuuste aanplantingen”, vertelt Jan Oerlemans, schepen voor openbare ruimte.

Bij de editie 2023 namen 84 inwoners deel, verdeeld over vier categorieën: gevels en tegeltuintjes (max. 2 m. van gevel tot openbare weg) met als winnaar Maria Vissers; kleine voortuinen tot 100 m² met als winnaar de familie Billen – Goossenaerts;grote voortuinen vanaf 100 m² met als winnaar de familie Cools; boerderijen, handelshuizen, bedrijven en openbare instellingen met als winnaar de familie Vandekeybus – De Crom

“Daarnaast selecteerde de jury een winnaar die de prijs voor ‘meest natuurlijke tuin’ wegkaapte”, weet Jan Oerlemans. “Dit jaar is dat de familie Pacquée – Braspenning. En onder alle aanwezige deelnemers verlootten we nog enkele andere prijzen, waaronder een geschenkmand van VVV Toerisme Kalmthout en een origineel theepotneskastje, geschonken door Kalmthoutenaar Cees De Pauw.”

Info: milieu@kalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *