Gemeente Essen lanceert nieuwe en toegankelijke website

ESSEN- Op 1 maart ging de nieuwe website van de gemeente Essen online met een symbolische ‘babyborrel’. Dankzij een nieuw digitaal loket kan de Essenaar op enkele seconden attesten en akten opvragen. De website is overzichtelijker, rustig voor de ogen en heeft een duidelijke structuur zodat de bezoeker snel vindt wat die nodig heeft.

Met een gezellige receptie in de raadzaal van het gemeentehuis en in het bijzijn van het gemeentepersoneel, drukte burgemeester Gaston Van Tichelt op de knop waardoor de oude website ‘ceremonieel’ werd vervangen door de nieuwe. Een website waarbij de Essenaar allerlei documenten zoals een huwelijksakte, een attest van gezinssamenstelling of een attest van leven dankzij de elektronische identiteitskaart instant kan downloaden, zonder daarvoor naar het gemeentehuis te moeten gaan.

Babyborrel
De website werd feestelijk verwelkomd door de medewerkers, het college van burgemeester en schepenen en de raadsleden van Gemeente Essen. “De komst van deze nieuwe website is een heel belangrijke investering. Het is een essentieel onderdeel van een moderne en slagkrachtige gemeente, en dat is wat Essen ook in de toekomst wil zijn.  Na heel wat maanden hard labeur van onze diensten, en in het bijzonder onze communicatiedienst, is dit een mooie, feestelijke beloning. We zijn heel trots op onze nieuwe website”, vertelt burgemeester Gaston Van Tichelt.

Digitale stap vooruit
De website is het resultaat van hard werk van de gemeentelijke diensten onder begeleiding van leverancier Paddle. Startend van  gebruikersdata is de nieuwe website helemaal opnieuw ontwikkeld en gestructureerd. Het uitgangspunt was: ‘wat zoekt de burger?’, ‘wat wil de Essenaar weten?’, ‘welke documenten heeft de Essenaar nodig?’ Daarbij zet de website in op toptaken zoals een uitgebreide zoekfunctie, het e-loket, duidelijke contactgegevens, relevant nieuws en een up-to-date overzicht van de Essense activiteiten. Verder is de website laagdrempelig en bevat het koppelingen met Mijn Burgerprofiel en het digitaal loket via eGovFlow. www.essen.be heeft nu een moderne uitstraling, staat technisch sterk, is stabiel en veilig én scoort goed in zoekmachines als Google.

Een website is nooit af. Als bezoekers een fout zien of een suggestie hebben voor de nieuwe website, kunnen zij dit steeds laten weten.

Digitaal én fysiek
Naast deze digitale upgrade, blijft Essen inzetten op een toegankelijk fysiek loket. Een stokpaardje van Gaston Van Tichelt: “Ben je minder handig met de computer of het internet, dan ben je altijd welkom in het gemeentehuis. We zetten sterk in op online dienstverlening, maar houden rekening met de mensen die minder vertrouwd zijn met het digitale. Onze baliemedewerkers staan steeds voor je klaar.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder