Gelijkspel voor VK Geel Zwart 89

Wedstrijd op 10 maart tegen de nr. 3 uit de rangschikking. En ondanks dat er 5 spelers door verschillende omstandigheden niet bij konden zijn, stonden er toch weer 13 namen op het wedstrijdblad. Maar dat het knokken zou worden stond vast. En de bezoekers vochten voor elke meter. Zo zorgden zij, met man en macht, ervoor dat Sifra in de eerste helft niet aan echte kansen kwam. Goed de verdediging gesloten houden, af en toe wat geluk(bal op de lat), en veel inzet maakte dat het aan de rust nog steeds 0-0 stond. Zelf kon Geel Zwart ook niet tot echte kansen komen, zodat deze stand wel juist kon genoemd worden. Ook in het begin van de 2e helft ging de match wel gelijk op, maar langzaam was het de thuisploeg dat de druk begon op te voeren. En dat resulteerde in de 9e minuut in de openingsgoal. Een afgeweerde vrije trap van de bezoekers werd omgezet in een snelle tegenaanval. Bal vooruit, snel lijn af en voorzetten, knap binnen trappen, moeilijk leek het niet. Maar ook na deze goal bleef de thuisploeg aandringen. En net als in de eerste helft bleven de bezoekers met z’n allen zorgen dat de score niet opliep. Maar ook de thuisploeg miste wel enkele kleine kansen om te scoren, zodat er misschien nog wel iets inzat voor Geel zwart. En in de 22e minuut was het dan ook zover. Een rustig opgebouwde aanval belandde bij Mattias De Smet, die op zijn beurt Ronny Noens vrij zag staan. Een perfecte pass en Ronny alleen voor doel, bal controleren, en rustig de hoek uit kiezen. De thuisgoalie probeerde nog wel om een redding te verrichten, maar was er aan voor de moeite. 1-1 met nog 13’ te gaan. Maar Sifra kwam niet meer aan echte kansen, zodat er een puntje mee ging naar Berendrecht. Misschien wel een gestolen punt, maar ook dat telt.

Volgende week weer voetbal, en dat op de Ponderosa. Daar wordt om 15u00 Pedro partij gegeven.