Geknipte Veldstraat en Plantinlaan starten proefperiode

De knip aan het rondpunt in de Plantinlaan

PUTTE – Wat reeds geruime tijd was aangekondigd is nu per 1 augustus 2020 een feit. De Plantinlaan heeft een knip ter hoogte van het rondpunt aan het Ravenhof. De Veldstraat kreeg een knip ter hoogte van de Kleine Lepelstraat. De proefperiode geldt voor een periode van 6 maanden waarna een evaluatie volgt.

Verdeelde meningen
Typisch voor dit soort van verkeerstechnische oplossingen is dat de meningen sterk verdeeld zijn. Op sociale media duiken de eerste reacties op en vanuit Nederlandse zijde werd er een petitie opgestart tegen de knips. Eric Nuyes die de petitie op gang bracht vreest dat door deze nieuwe maatregelen de druk op het kruispunt Driehoek (Ertbrandstraat (N11) met de N111) te groot zal worden. Wat een vlotte verkeersdoorstroming niet ten goede komt.
De gemeente argumenteert dan weer dat zij, in samenspraak met buurtbewoners, het sluipverkeer wensen aan te pakken. Bovenop stelt de gemeente Stabroek dat woon- werkverkeer zoveel als mogelijk moet gebeuren langs gewestwegen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 reacties

  1. Ik woon zelf in de Veldstraat en nu word echt wel duidelijk hoeveel mensen hier niet moeten zijn in de straat. Wij zien enkel maar wagens terugdraaien nu, en dan knallen ze maar loeihard terug naar de andere kant. 70-80km/h is voor sommigen blijkbaar normaal hier. Ik heb hier ook kinderen van 8 en 10 jaar oud die nu en dan graag buiten spelen maar dat is niet altijd even veilig. Dus ik zou zeggen aan degene die tegen de knip zijn zoals Eric Nuyes, als ge hier niet woont hebt ge geen recht van spreken. Ik ga ook niet beslissen wat er in een ander zijn straat moet gebeuren.

  2. Eric ben jij nieuw in Putte? Daar was al vraag naar in de jaren ’70. En dat blijft sudderen. Hier nog een stukje uit GVA in 2013. Een provincieraadslid zei toen: Wij werken een fietstraject langsheen de spoorweg af tot de grens met Ekeren. In 2014 zullen nieuwe fietspaden aangelegd worden langs de Klinkaardstraat (vebinding met Kalmthout) waarbij in samenspraak met het gewest ook nieuwe riolering zal aangelegd worden.” Uit GVA, zondag 2 juni 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *