Geel/Zwart 89 – FC Old Bachus 1 1-2

Een week na de zware nederlaag tegen Anversa moest Geel Zwart opnieuw op 12 februari, het veld in voor de match tegen de nr. 5 van de rangschikking. En het moet gezegd worden dat onze jongens zich deze keer niet zomaar lieten doen. Waren het wel de bezoekers die het meeste balbezit hadden, dan was het toch de thuisploeg die het eerst echt voor gevaar zorgde. Op het kwartier mocht GZ89  inwerpen, en toen de bal bij Wolf Claessens terecht kwam haalde hij ineens zwaar uit op doel. Dit schot kon door de bezoekende keeper met veel moeite en wat hulp van de paal maar net uit zijn doel gehouden worden. En dan, net toen iedereen zich al bij de koffie waande, viel er plots een doelpunt uit de lucht. Een verre voorzet naar het penaltypunt, onze keeper die op een verdediger botst(al dan niet na een duw van een Bachusaanvaller?) en een vrije man die de bal rustig kon binnen koppen. 0-1 op slag van rust en weer een opdoffer voor de thuisploeg.
Na de rust een gretig GZ89 dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Maar na 5’ plots balverlies, en een snelle counter van de bezoekers. Alleen op doel omspeelde hij rustig onze keeper en trapte de 0-2 tegen de netten. Daarna begon de thuisploeg aan een poging om terug in de match te komen. Veel ballen richting bezoekend doel, maar de aansluitingstreffer kwam er jammer genoeg te laat. Toch was de 1-2 van mooie makelij. Dave Van Der Vorst reageerde goed na een misser in de bezoekende defensie, en alleen voor de keeper maakte hij het af met een mooie lob. Doelpunt van de match, maar spijtig genoeg niet voldoende voor een misschien wel verdiend puntje. Volgende week 19/02 misschien beter, maar tegen de leiders,  Ten Eeckhove, zal dat zeker niet gemakkelijk worden.