Geef jouw idee voor een nieuw kunstwerk

het nieuwe kunstwerk zou geplaatst worden voor het pleintje aan de Kalmthoutsebaan/Antwerpsebaan in Zandvliet

ZANDVLIET – District Berendrecht-Zandvliet-Lillo wil meer kunstwerken in de openbare ruimte. Het werkt daarvoor samen met lokale en nationale kunstenaars, die verschillende stijlen van kunstwerken ontwerpen, steeds met een project op maat van het district. Na ‘Het DNA van de Polder’ van Albert De Vree en ‘- Release…’ van Sergio De Beuckelaer is het nu de beurt aan Zandvlietenaar Wesley Vanreusel.


Kunstenaar-ambachtsman Wesley Vanreusel is gediplomeerd hoefsmid, metaalbewerker en bovenal sterk betrokken bij het Polderse verenigingsleven en erfgoed. Het district zag in hem dan ook de ideale kandidaat om een nieuw kunstwerk voor het pleintje aan de Kalmthoutsebaan/Antwerpsebaan in Zandvliet te ontwerpen. Wesley wil een 3 meter hoge witte metaalstructuur creëren met daarop in elke windrichting een Polders thema in geplooid staal. Hij heeft zelf 2 thema’s uitgekozen. Voor de andere 2 wil hij graag ideeën van bewoners verzamelen.

Van 29 augustus tot en met 10 september kan iedereen zijn voorkeurthema’s doorgeven via www.kunstindepolder.be. Nadien gaat Wesley aan de slag met de ideeën en legt hij een definitief ontwerp voor aan het districtscollege. Wesley voert het ontwerp en de metaalwerken zelf uit. Lokale aannemers zorgen voor het lakwerk en de plaatsing. Als alles gunstig verloopt, is de plaatsing afgerond eind 2023. De boom, die momenteel op het pleintje staat, zal gerooid worden.
Bij de heraanleg van de Bosstraat zijn er recent nog 39 nieuwe bomen bijgekomen, zodat het aantal bomen in het district verder blijft groeien.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *