Gansrijden Oude Gans Berendrecht

Koning 2016 Rico Paardekam

Op zondag 19 maart heeft in Berendrecht op het Solft het gansrijden van de Oude Gans plaats. De ruiters trekken in stoet om 10 uur van bij café Berendrecht Sport richting Sint Jan Baptiststraat  om op de werf van Maurice Crynen koning 2016 Rico Paardekam uit te halen. Vervolgens gaat de stoet naar Peter’s Sportbar aan de Sporthal, via café de Molengeest naar de Koerel voor het middagmaal.  Na de middag wordt nog langs de kantine van Berendrecht Sport gegaan.  Rond 15 uur wordt het koningsrijden aangevat. Dit jaar zullen er 29 ruiters strijden voor de kop.
De nieuwe koning zal gevierd worden in lokaal De Koerel.  De nieuwe koning zal in principe Rico Paardekam, Benjamin Bril en Pieter Aendekerk vergezellen op het keizerschap om daar te proberen de keizerskroon na 37 jaar terug naar de Oude Gans te krijgen. Op maandag 20 maart is het “staartjesgans”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder