Foklorespel in GBS De Rekke

HOEVENEN – De onweersbuien en grijze wolken maakten vrijdagmiddag 19 april plaats voor een stralende zon wanneer de kinderen van het eerste leerjaar van GBS De Rekke uit Hoevenen aantraden met hun fiets wanneer de dubbele galg was opgesteld.

Geel en groen fleurden het geheel op. Onder het toeziende oog van andere leerjaren, (groot)ouders, supporters en de echte Hoevense ganzenrijders trokken de kids vanop hun stalen ros om de beurt aan de zelfgemaakte gans. Naarmate de tijd vorderde sneed de snijmeester telkens een stukje verder. De aanmoedigen werden alsmaar intenser ronde per ronde.

Even de gans controleren


Net na het weerklinken van het belsignaal trok Stef Dewel uit klas 1A iets na half vier de ganzenkop met zijn opgetuigde fiets die geleek op een groen-geel paard. Bij de meisjes had Louise de kop beet. Beiden kregen een kroon op van directeur Inge Coeckelbergs, die voor deze gebeurtenis was getooid in de verpleegster van de ganzenrijders; en ook door schepen van Onderwijs Veerle Nonneman, die de kleding van de Hoevense ganzenrijders droeg.

De prins en prinses werden op de schouders geheven


De kersverse prins en prinses kregen een toepasselijk kostuum aan, en werden in de lucht geheven terwijl tijdens het applaus een kring rond deze twee werd werd gevormd waar sfeer en gezelligheid bij primeerden. De Rekke bruiste.

(Meester Rik – klasleerkracht De Rekke)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *