Feestmarkt en opening toeristisch seizoen op 18 mei

foto: gemeente Kapellen

KAPELLEN – Op Hemelvaartsdag kan je naar goeie gewoonte naar de feestmarkt. Welkom van 9.00 tot 18.00 uur op het Marktplein. In de Hoeve Van Paesschen maak je kennis met de astronomische Smoldersklok én de splinternieuwe wandelgids!

Ga je gezellig rondkuieren tussen de kramen op de Feestmarkt? Op de terrassen aan de brandweerkazerne of in Buitengewoon Café de LUX kan je even pauzeren en genieten van een hapje en een drankje.

Het infopunt Toerisme zwaait de deuren van het naastgelegen Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen open. Daar kan je terecht voor het toeristische aanbod van Kapellen en omstreken. Ook kan je de astronomische Smoldersklok, het meesterwerk van wijlen Willem Smolders, bewonderen – mét gids.

Wandelgids ‘Op trot in Kapellen’
Over gids gesproken: ook de splinternieuwe wandelgids ‘Op trot in Kapellen’ vind je op 18 mei in het erfgoedcnetrum! Deze bundelt meer dan een dozijn wandelingen van 1,5 tot 2 uur voor groepen van max. 20 personen – met gids – in onze gemeente. 

Benieuwd hoe oorlogen en toevalligheden ervoor zorgden dat één dorp deel uitmaakt van 3 gemeentes en twee landen, welke geheimen de begraafplaatsen prijsgeven, waar de belle époque-pareltjes verscholen liggen en welk spoor de Kapelse architect Jo Crepain hier achterliet? Dan is ‘Op trot in Kapellen’ de eerste stap om daar alles over te weten te komen!

Voor wie graag op stap gaat met familie, vrienden of je vereniging en houdt van spannende, smeuïge, leuke of soms lugubere verhaaltjes onderweg. 

De wandelgids is nadien ook verkrijgbaar in het vrijetijdsloket #uitinkapellen, Bruggeske 1. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *