Feest Zr. Marie Adolphine


OSSENDRECHT – Dit jaar valt het feest van de H.Zr.M.Adolphine uit Ossendrecht op zondag 9 juli. De dag dat de Zr.M.Adolphine is vermoord is 8 juli. Op deze dag, 8 juli, is er om 19.00 uur een dienst in de Adolphinekapel aan het Adolphineplein, om haar marteldood te gedenken.

De feestdag, 9 juli, ziet er als volgt uit: 9 uur stille gebedstocht vanaf de Adolphinekapel. Bij de Berghoeve zal een moment stil worden gestaan bij het leven en de dood van de Heilige Zr. M. Adolphine. Om 10 uur: processie door het centrum van Ossendrecht, met fanfare en de Adolphinegroep. We hopen dat er ook wat eerste communicantjes mee willen lopen en rozenblaadjes strooien. Natuurlijk zijn alle kinderen van harte welkom om mee te lopen.


Om 11 uur: plechtige Eucharistieviering in de H. Gertrudiskerk. Tijdens deze eucharistieviering zal zowel het Gertrudiskoor, als het Krekelkoor uit Huijbergen enkele liederen ten gehore brengen. Ook zal Jan Verwijveren zijn ballade aan de H.Zr.M.Adolphine komen zingen.
Er is een cd en USB-stick gemaakt met alle Adolphineliederen erop. Na de viering zal deze cd aan enkele personen worden uitgereikt. Ook u krijgt de gelegenheid deze CD, USB stick aan te schaffen.
Na de H. Mis is iedereen uitgenodigd in de tuin van de pastorie voor een kop koffie/thee met een broodje. Dan kunt u gezellig bijkletsen. Ook hier kunt u de cd, alsmede andere artikelen met betrekking tot onze Heilige Zr, M. Adolphine kopen.
Gedurende de hele dag kunt u de Adolphinekapel bezoeken en hier eventueel een kaarsje opsteken.
Info: Yvonne Rijk 0164-673304 hetzoeterijk@hotmail.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *