Fantastische sfeer op Cappellen FC

KAPELLEN – In het voetbal stond woensdag 9 november de wedstrijd tussen Royal Cappellen FC en Union Saint-Gilloise op het programma. De thuisploeg uit tweede amateur ontving de vicekampioen uit eerste klasse in de beker van België. Voor die uitzonderlijke wedstrijd kwamen meer dan 1.600 supporters naar het Jos Van Wellenstadion en die zorgden voor een fantastische sfeer.

Royal Cappellen FC ontvangt niet zo vaak een ploeg uit de Jupiler Pro League en daarvoor kwamen een heleboel fans naar buiten om te supporteren voor hun lokale voetbalploeg. “Het is een unieke wedstrijd. Er is nog nooit zoveel volk geweest”, klinkt het voor aanvang bij de supporters. “Het is fantastisch om hier met heel het dorp nog eens naar toe te leven. Al die mensen die je al jaren niet meer hebt gezien, zijn hier. Heel leuk.”

Vanaf het begin van de wedstrijd zorgden de meer dan 1.600 supporters voor een fantastische sfeer in Jos Van Wellenstadion. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong na bijna een half uur spelen. “Gekkenhuis. Iedereen in de tribune werd zot na die voorsprong. Niemand had dat verwacht.” De openingsgoal van Redan El Madani zorgde duidelijk voor hoop bij de fans. “De spanning zat er even in na dat openingsdoelpunt en in de tribune was het echt fantastisch om mee te maken.”

Simon Adingra van Union maakt nog voor de rust 1-1. Na de rust kantelt de wedstrijd en Cappellen gaat met 1-7 de boot in tegen vicekampioen Union. Ondanks de voorsprong, reageren de fans toch tevreden. “Union was duidelijk sterker. Het was een verwachte nederlaag, maar de sfeer was goed. We kunnen niet klagen.” Cappellen gaat niet door naar de volgende ronde van de beker, maar trots zijn ze wel. “Ze hebben alles gegeven en het was een leuke wedstrijd. Kapellen is trots.”

Bij de meeste supporters zal het eindresultaat niet meer in het geheugen blijven, de unieke sfeer tegen een eerste klasseploeg wel. “Het was een vol stadion en een fantastische sfeer. Nog nooit meegemaakt op Cappellen”, vertelt de vaste supporterskern. “Vijftien jaar geleden speelden we in tweede klasse en was het alle weken carnaval. Dit heb ik al lang niet meer meegemaakt, heel fijn.” Ook de minder fanatieke supporters die deze unieke wedstrijd niet wilden missen, zijn onder de indruk. “De sfeer was uniek, je hoort het nu na de wedstrijd nog. We kunnen niet klagen, de sfeer was gewoon top.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *