Familienamiddag en benefietconcert voor Dokters van de Wereld

“Er zijn duizenden mensen die nog nooit een dokter gezien hebben”
Zaterdag 2 december, van 14 tot 22.30 uur, is Brasserie De Hoge Boom aan de Hoogboomsesteenweg 94 in Kapellen de place to be voor muziekliefhebbers en kids. Onder de noemer “La Via en Rose” organiseert de gelijknamige vzw er haar eerste benefietconcert ten bate van Dokters van de Wereld die heel wat steun kunnen gebruiken. “Het is absoluut geen fabeltje dat er vandaag nog mensen zijn die nooit een dokter of een tandarts te zien krijgen” zeggen de initiatiefnemers.
De benefiet is een organisatie van Lizeth Willemsen en Ruth Renders. Zij kwamen toevallig in contact met Dokters van de Wereld. “Vorig jaar hebben we meewerkten aan de “Rode Neuzen Actie” en wilden in de toekomst een grotere groep mensen helpen. Toen kwam Dokters van de Wereld in beeld en we zaten onmiddellijk op dezelfde lijn. Beeld je in hoe het zou voelen als jij, of je kind, ziek zijn of lijden aan vreselijke tandpijn, en een bezoek aan de tandarts uitgesloten is. Dokters van de wereld zet zich dagelijks in om zulke mensen op te zoeken en hen directe hulp te bieden. Met onze benefiet willen we niet enkel zorgen voor een financiële ondersteuning maar ook de werking van Dokters van de Wereld meer bekend maken”. Mohamed Bouhout, van De Hoge Boom, twijfelde niet lang om zijn infrastructuur te beschikking te stellen. “Het mooiste wat je kunt doen is een gebaar stellen om mensen in nood te helpen”.
Zesduizend consultaties
Dokters van de Wereld is ontstaan uit Artsen Zonder Grenzen en actief in België zegt Alexis. “Wij leggen ons toe op mensen zonder medische toegang. In hoofdzaak mensen in kansarmoede, vluchtelingen of dak- en thuislozen zonder ziekteverzekering. In Antwerpen hebben we jaarlijks 1.500 patiënten samen goed voor ongeveer 6.000 consultaties. Een groep van een tiental artsen, uit de regio, houden eenmaal per week een gratis consultatie. Meestal zijn het dokters met een goed draaiende praktijk die iets willen terugdoen voor onze maatschappij. Veel mensen in armoede stellen een doktersbezoek immers zo lang mogelijk uit. De meest voorkomende patiënten zijn alleenstaande moeders met kinderen. De opbrengst van de benefiet willen we gebruiken om, volgend jaar, een vaste tandartsenpost op te starten”.
Familieprogramma
De benefietactie bestaat uit een winterse barbecue, veel live muziek gebracht door diverse muzikanten, kinderanimatie, vuurkorven en lichtjes, verwarmde tentjes met drankjes en entertainment voor jong en oud en heeft plaats in de tuin van Brasserie De Hoge Boom in Kapellen. Het hele namiddag, en avondprogramma met barbecue of pizza, kan je bijwonen voor 18,5 euro (kinderen 8,5 euro). Wil je alleen de akoestische optredens ‘s avonds bijwonen kan dat voor 12,5 euro. Dokters van de Wereld is ook vertegenwoordigd om de organisatie voor te stellen. Ticketverkoop: Brasserie De Hoge Boom te Kapellen en Kapsalon Justy, Grensstraat 12 te Putte-Kapellen.
Meer info en online ticketverkoop: www.friendsinmusic.net. Facebookpagina https://www.facebook.com/benefietconcertfriendsinmusic

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *