Fakkelactiviteiten in de haven

Het raffinagebedrijf ExxonMobil Petroleum & Chemical zal is in de nacht van 19 november gestart met fakkelactiviteiten. Dit is een noodzakelijke veiligheidsmaatregel om restgassen te verbranden. De vlam is van ver te zien, er is geen gevaar voor de omgeving.

De verhoogde fakkelactiviteit bij ExxonMobil, dat zich op de Polderdijkweg bevindt, begint op vrijdag 19 november in de avond en veroorzaakt licht- en geluidshinder. De fakkelactiviteit duurt vermoedelijk twee dagen. De hulpdiensten zijn hiervan op de hoogte.

Wat houdt ‘affakkelen’ in?

Bij een affakkeling worden overtollige gassen afgevoerd via een vermenging met stoom. Dat maakt de verbranding beter optimaler, maar ook luider. De vlam, die vaak zeer groot is, komt uit een hoge schoorsteen van soms wel 150 meter hoog.  

Affakkelen is een gebruikelijke procedure bij petrochemische bedrijven en kan gebeuren om twee hoofdredenen. Als beveiligingsmaatregel bij storingen en tijdens grote onderhoudswerken. Bovendien worden ook gassen die niet 100% aan de kwaliteitsnormen voldoen afgefakkeld. Bedrijven proberen affakkelen tot het absolute minimum te beperken.

foto: Port of Antwerp

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder