Expo ‘Vreugde & Verdriet’ in het districtshuis

BERENDRECHT/ ZANDVLIET/LILLO – De hele maand april kan je de tentoonstelling ‘Vreugde & verdriet’, met verhalen en beelden uit de bevrijdingsperiode na WO II, bezoeken in het districtshuis in Berendrecht. Ook wie zelf een voorwerp of verhaal uit die periode heeft, is welkom om dit te delen.

De reizende tentoonstelling ‘Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945’ houdt in april halt in Berendrecht. Deze expo van het Vredescentrum, naar aanleiding van 75 jaar vrede in Antwerpen, zet de verhalen, foto’s, films en ander materiaal uit de bevrijdingsperiode in de kijker. Via een aparte districtszuil leer je meer over het het bevrijdingsverhaal van de polderdorpen. Ook de rol van het verzet tijdens de bezetting en bevrijding van de Tweede Wereldoorlog komt aan bod.

Je kan de gratis expo bekijken in de maand april op alle woensdagen en vrijdagen van 9 tot 17 uur in het districtshuis in Berendrecht. Op woensdag 14 april is de expo uitzonderlijk gesloten.

Extra lezing en kinderparcours op Erfgoeddag
Op zaterdag 24 april wordt de expo extra in de kijker gezet:
Het districtshuis opent van 14 tot 20 uur de deuren met een UV-parcours voor kinderen. Dit parcours is volledig gewijd aan de bevrijding van Antwerpen in 1944-45. De organisatie van Erfgoeddag is onderhevig aan de geldende coronamaatregelen. Meer info via faro.be/erfgoeddag.
Om 15 uur vertelt historicus Nico Wouters in een digitale lezing meer over de rol van het verzet in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lezing is online te volgen via www.vredescentrum.be.  Meer info via info@vredescentrum.be

Het MAS zoekt oorlogsobjecten en verhalen
Het MAS werkt aan een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en Antwerpen. De persoonlijke beleving van alle Antwerpenaren in die zware periode staat centraal. Daarom vraagt het MAS de hulp in van alle districtsbewoners.
Wie een interessant voorwerp of verhaal heeft over de Duitse bezetting kan dit op vrijdag 23 en zaterdag 24 april tonen of delen in het districtshuis in Berendrecht. Maak hiervoor een afspraak via mas@antwerpen.be  of 03 338 44 00.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *