Ex-topsporters tonen warm hart voor G-sporters

Maak mee dromen waar. Zo klinkt de oproep van zes huidige en voormalige topsporters. Erwin Vervecken, Stijn Steels, Alison Van Uytvanck, Greet Minnen, Louis Croenen en Patrick Goots zetten hun schouders onder Supporters voor G-sporters, de crowdfundingcampagne van G-sport Vlaanderen vzw. “Alle beetjes helpen, en zeker nu zijn die meer dan ooit nodig. Sport moet voor iedereen mogelijk zijn en samen kunnen we dat bereiken”, zegt hun sporthart.

39 organisaties zijn dit jaar op zoek naar aangepast sportmateriaal of een mobiliteitsoplossing voor hun G-sporters. Al staat daar telkens een flink budget tegenover. Via de crowdfundingcampagne Supporters voor G-sporters krijgen zij een duwtje in de rug: voor iedere ingezamelde euro legt G-sport Vlaanderen vzw immers anderhalve euro bij. Op die manier wordt een nieuwe stap gezet richting toegankelijk sporten voor iedereen.

Corona zorgt voor extra obstakel
Sinds 2017, de eerste editie van Supporters voor G-sporters, is de campagne alleen maar gegroeid. Met de 39 deelnemende scholen, sportclubs, instellingen en zorgcentra is er dit jaar een nieuwe piek. Het toont aan dat de nood heel hoog is.

“No sweat, no glory. Ook G-sporters moeten alles geven om hun doelen te behalen. Alleen hebben zij aangepast sportmateriaal nodig om hun favoriete sport te beoefenen en dat kost vaak veel geld”, weet Nele Slabbinck, manager van G-sport Vlaanderen. “Door de coronacrisis zagen heel wat organisaties de mogelijkheid aan hun neus voorbij gaan om de clubkas te spijzen, wat dit initiatief des te belangrijker maakt. Iedere bijdrage, groot of klein, kan dan ook helpen om sportieve drempels voor G-sporters weg te nemen.”

Help mee dromen waar maken
Het volledige overzicht van de 39 deelnemende projecten vind je op de website: www.supportersvoorgsporters.be/projecten. De campagne loopt nog tot en met 31 december.

G-sport Vlaanderen vzw zet zich in om zo veel mogelijk personen met een beperking het plezier van sport te laten beleven. Maar G-sporters moeten het vaak met beperkte middelen stellen. Door financiële drempels uit de weg te halen, brengt de campagne ‘Supporters voor G-sporters’ daar verandering in.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *