Evonik zorgt voortaan voor duurzame kweek van garnalen en schaaldieren

Evonik-baas Daman en havenschepen Van Peel
Evonik-baas Daman en havenschepen Van Peel

Op haar site in Antwerpen/Lillo heeft Evonik ’s werelds eerste fabriek geopend voor de productie van een nieuwe methioninetoepassing, speciaal ontwikkeld voor garnalen en andere schaaldieren.
Het product, dat onder de naam AQUAVI®Met-Met verkocht wordt, is een voedingssupplement voor de aquacultuur en draagt ertoe bij dat de garnalenteelt efficiënter en duurzamer wordt. De installatie is modulair opgebouwd, waardoor een verhoging van de productiecapaciteit mogelijk is om aan de vraag van de klanten te voldoen.”, zei Dr. Reiner Beste, voorzitter van de Raad van Bestuur van Evonik Nutrition & Care GmbH, tijdens de inhuldigingsceremonie. Aangezien garnalen vooral in de warmere zeeën dicht bij de evenaar geteeld worden, liggen de belangrijkste markten voor AQUAVI® Met-Met zowel in Azië als in Zuid- en Midden-Amerika. Evonik is reeds begonnen met de levering van het nieuwe product aan klanten uit deze regio’s.
“In het huidige tijdsgewricht wordt wel eens vergeten dat het in eerste instantie private bedrijven zijn die voor werk, welvaart en welzijn voor velen zorgen”, aldus Bart De Wever, burgemeester van de stad Antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder