Evonik moderniseert infrastructuur voor AgraLi® en blueSulfate® in Antwerpen

De nieuwe infrastructuur werd op 5 oktober samen met logistieke partner Tanktransport Peeters ingehuldigd.

Nieuwe opslagtanks en volautomatisch laadstation voor AgraLi® en blueSulfate® in de haven van Antwerpen

HAVEN – Met een gemoderniseerde infrastructuur op haar site in Antwerpen versterkt Evonik haar activiteiten met AgraLi® en blueSulfate®, twee bijproducten van de methionineproductie die vooral als meststof worden gebruikt. Twee nieuwe opslagtanks en een volledig geautomatiseerd laadstation voor tankwagens verhogen de veiligheid en efficiëntie van het laadproces om een feilloze klantenservice te garanderen. De nieuwe infrastructuur werd op 5 oktober samen met logistieke partner Tanktransport Peeters ingehuldigd.

“Het feit dat we nutriëntenhoudende bijproducten van onze methionineproductie kunnen terugbrengen in de natuurlijke materiaalkringloop past perfect in onze duurzaamheidsstrategie,” zegt Dr. Gaetano Blanda, hoofd van de Business Line Animal Nutrition. “Aangezien AgraLi® en blueSulfate® continu worden geproduceerd, maar seizoensgebonden op de markt worden gebracht, hebben we er een voldoende grote opslagcapaciteit voor nodig.”

Voor de noodzakelijke modernisering van de infrastructuur koos Evonik voor een leasingmodel met Tanktransport Peeters als partner. Evonik in Antwerpen werkt al 40 jaar samen met de transporteur, die ook regelmatig AgraLi® en blueSulfate® vervoert.

“Het team van Evonik en Tanktransport Peeters was de ideale combinatie om dit ambitieuze project te realiseren”, zegt Ivan Pelgrims, afgevaardigd bestuurder van Evonik Antwerpen NV. “Ons partnerschap in dit project toont onze waardering voor Tanktransport Peeters en ons vertrouwen in hun knowhow en ervaring.”

“Onze financiële investering, samen met het engagement van Evonik op het vlak van digitale optimalisatie, heeft een topresultaat opgeleverd”, aldus Bob en Jef Peeters, Managing Directors van Tanktransport Peeters.

De eerste stap was het vervangen van de bestaande betonnen tanks door twee extern gebouwde stalen tanks. De levering en installatie van de reuzen, elk met een gewicht van 175 ton, vergde maanden voorbereiding en verliep vlot dankzij de goede samenwerking van de projectteamleden in Hanau en Antwerpen.

Tot slot werd een volautomatisch laadstation met automatische nummerplaatherkenning gebouwd. Hier zijn de chauffeurs zelf verantwoordelijk voor het laden van hun tankwagen. Dit gebeurt op een veilige afstand en zonder dat de vrachtwagens door de productie-installatie hoeven te rijden. Overbelading is niet langer mogelijk. Het geautomatiseerde proces en de kortere laadtijd verhogen zowel de veiligheid als de efficiëntie van het laadproces.

Het laadstation voor AgraLi® en blueSulfate® zal vanaf de vroege zomer van 2023 toegankelijk zijn voor tankwagenchauffeurs in 20 talen.

©Evonik

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder