Evonik bouwt productie verder uit

Evonik Industries, met hoofdkwartier in Essen (DL), bouwt haar leidende marktpositie bij de C4-producten verder uit. In het chemiepark Marl (Duitsland) stijgt de capaciteit voor 1-buteen met 75.000 ton. In Antwerpen/Lillo wordt de productie van butadieen met 100.000 ton uitgebreid.  Zowel in Marl als in Antwerpen wordt de capaciteit van MTBE met in totaal 150.000 ton opgetrokken. De investering beslaat een driecijferig miljoenenbedrag. De inbedrijfstelling van deze uitbreidingen is voorzien voor 2015.

Veertig nieuwe jobs

De Evonik-vestigingen te Marl en Antwerpen hebben al C4-productie-installaties op wereldschaal staan. Voor het aansturen van de nieuwe installaties worden ongeveer 40 nieuwe jobs gecreëerd.
1-buteen wordt vooral als co-monomeer in de productie van hoogwaardige kunststoffen zoals polyethyleen ingezet. Het maakt bijvoorbeeld verpakkingsfolie meer scheurvast.
Butadieen wordt voor de vervaardiging van synthetisch rubber gebruikt. Eén van de grootste afnemers is de bandenindustrie.
De brandstofcomponent MTBE verhoogt het octaangehalte in carburatorbrandstoffen en leidt tot een betere verbranding van de brandstoffen. Op deze manier draagt MTBE van Evonik ook bij tot de verbetering van de luchtkwaliteit.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *