Europese delegatie bezocht de forten van Zandvliet en Lillo

Op dinsdag 26 november bezocht een 30-koppige Europese delegatie de forten van Zandvliet en Lillo. Het bezoek, begeleid door de Antwerpse Regionale Landschappen, kadert in het Europees project ‘Herover de vestingsteden’. Het project wil het erfgoed inschakelen om steden te wapenen tegen de uitdagingen van de toekomst zoals klimaatverandering, mobiliteitsdruk, bevolkingsgroei …

De delegatie, met afgevaardigden uit Tsjechië, Spanje, Duitsland, Slowakije, Roemenië, Griekenland en België, kwam aan met de waterbus en bezocht eerst het fort en de wallen van Lillo. Ze brachten ook een bezoekje aan het Kruitmagazijn en genoten daar van een poppentheater over de geschiedenis van Lillo. Ook het hele Pokémonverhaal (en hoe de toeristen in Lillo verzeild geraakten in plaats van Lille) kreeg een plaatsje in de geschiedenisles. Daarna ging de delegatie richting Zandvliet, met een bezoek aan de Conterscherp en ‘Bergske af’ onder begeleiding van gids Werner Bril. 

Nadien werd in het vrijetijdscentrum De Schelde in Zandvliet een discussie gehouden over hoe de forten er in de toekomst kunnen uitzien en wat ze kunnen betekenen voor de bevolkingsgroei, het toenemende toerisme en het landschap van Zandvliet en Lillo.

 

foto’s: Jose Manuel Martín Andrés/Vrijetijdscentrum De Schelde

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *