Europees kampioenschap minigolf op Roozemaai

Minigolf. Iedereen speelt het wel eens in zijn vrije tijd in eigen land of op vakantie. Maar wat vele mensen niet weten, is dat minigolf ook een echte sport is. Een sport waarbij de concentratie, training, techniek en kennis van het materiaal de sleutels van het succes zijn om een goede minigolfer te worden.

In Antwerpen zijn er ook verschillende minigolfterreinen, maar de plaats waar ook effectief een sportclub gevestigd is Minigolf Rozemaai, gelegen aan de terreinen van vzw jeugd en cultuur, Leo Baekelandstraat 10 te 2030 Antwerpen (http://www.minigolf-rozemaai.be). Een eternietterrein dat in 1982 is aangelegd en ook effectief een club heeft sinds 1982. Ondertussen zijn er al verschillende veranderingen gebeurd en is de minigolf geworden zoals het er nu voorstaat. Rond 1993 werden de eerste contacten gelegd met het Belgisch minigolf verbond (http://www.minigolf.be) en zijn we als club toegetreden.

Ondertussen telt onze club 20 nationaal spelende leden en 4 internationaal spelende leden. Zij staan redelijk goed geklasseerd op de wereld rankinglist. Greta Janssens eindigde vorig jaar op de 6de plaats op 124 deelnemers bij de senioren dames. Raymond Leemans op de 26ste plaats op 398 deelnemers bij de senioren heren (ref. http://www.minigolfsport.com/ World ranking list – senioren). Beiden staan ze op de eerste plaats van het Belgische team. Dankzij hun enthousiasme, hun doorzettingsvermogen en vooral hun toewijding om minigolf bekend te maken in België zijn we gekomen waar we nu staan. Dankzij de deelnames van de voorbije 4 jaar aan het EK senioren in Italië, Portugal, Tsjechië en Duitsland hebben ze ook internationaal minigolfclub Rozemaai op de kaart gezet. Via deze contacten mogen we dit jaar ook effectief het Europees kampioenschap voor senioren op ons terrein organiseren. Dit wordt georganiseerd op 15-16-17 en 18 augustus. In het totaal nemen er 12 landen aan deel met in totaal 115 spelers en 18 coachen. De deelnemende landen zijn: België – Denemarken – Duitsland – Finland – Italië – Luxemburg – Nederland – Oostenrijk – Portugal – Tsjechië – Zweden en Zwitserland.Eur

Van 15 tot 18 augustus vinden de Europese kampioenschappen minigolf plaats aan de Roozemaai. Info: www.minigolf-Rozemaai.be. Vast en zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *