Essenaren op zoek naar ‘De Mand’ tijdens Week van de Korte Keten

de winnaar van de eerste mand

ESSEN – Tot 25 mei verstopt de gemeente elke dag een mand in een van de Essense wijken. Wie als eerste de locatie van de mand ontdekt, wint een mand vol streekproducten.

Het tijdstip van de uitdaging
Elke dag om 18.00 uur ziet de Essenaar een bericht op de socialemediakanalen van gemeente Essen verschijnen met een foto van een geheime locatie en het voorwerp dat ze moeten meenemen. Wie als eerst ter plaatse is, wint een mand vol lekkers van bij ons. Voor de Essenaren zonder sociale media tonen we de tip ook op het grote scherm aan de kerk van het centrum (hoek Nieuwstraat en Stationsstraat).

Waarom deze actie?
De gemeente organiseert deze ludieke actie omdat ze fan is van duurzame, lokale producten: Tijdens de Week van de Korte Keten (18 tot 26 mei) streeft de gemeente ernaar om de Essenaar wat meer bewust te maken van al het goede dat ons dorp te bieden heeft.

“Essen heeft veel te bieden, zeker op vlak van lokale producten. Daar mogen we trots op zijn! Via deze actie willen we de Essenaar dan ook bewust maken van al het lekkers dat onze lokale producenten te bieden hebben. Producten met een korte keten en dus rechtstreeks van de producent zijn duurzamer, vers, lekker, met veel zorg gemaakt én geven een eerlijk loon voor de producent. En bovendien ondersteun je de lokale economie.” – Helmut Jaspers, schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid.

Buurtwinkel Coopsaam
De winnaars krijgen elk een waardebon van buurtwinkel Coopsaam, gelegen aan het Karrenmuseum, ter waarde van € 50,00. Hiermee kunnen ze de gevonden mand vullen met lokale producten. De ecologische winkel biedt allerhande producten aan, vers geleverd door lokale producenten, zoals biologisch vlees, honing, groenten, melk, eieren en nog veel meer. En dat allemaal afkomstig uit ons eigen dorp!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *