Essen vrolijkt eindejaarperiode op met hartverwarmende acties

Het schepencollege van Essen gaf alvast het goede voorbeeld en schreef de eerste wensen neer. Op de foto van links naar rechts: Brigitte Quick (CD&V), Arno Aerden (Vooruit), Dirk Konings (CD&V),
burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V), Helmut Jaspers (Vooruit) en Brigitte Van Aert (CD&V).

Inwoners kunnen elkaar wensen overmaken in feestelijke ‘wenscontainer’

De komende feestperiode steekt de gemeente Essen haar inwoners een extra hart onder de riem. Het bestuur werkte een aantal positieve eindejaaracties uit in deze lastige coronatijden.

Wenscontainer
Op het Heuvelplein staat een container versierd met een kleine kerstboom en mooie kerstverlichting. Inwoners vinden er een wenskaart terug, waarmee ze hun warme wensen kunnen overmaken aan om het even wie. Met een magneet kunnen Essenaars hun wenskaart ophangen in de container. Tegen het einde van het jaar hangt onze wenscontainer hopelijk vol met warme wensen.

Verrassingsactie, fotokaders en cadeaus
Op 24 december zorgt de gemeente in elke wijk voor een verrassing. Rond de middag zie je in elke dorpskern een standje. Passeer jij toevallig aan ons standje, dan maken we jou en iemand die je nauw aan het hart ligt gelukkig. Bovendien geven vrijwilligers een cadeautje aan toevallige passanten. Aanvaard je het cadeau, dan hangt hier een kleine opdracht aan vast waarmee je iemand anders weer gelukkig maakt.

In elke wijk vind je trouwens ook een fotokader waar je je hoofd door kan stoppen. Maak een leuke foto en stuur het door naar je familie of vrienden! Vergeet het niet te delen op sociale media met de hashtag #hartverwarmendessen.

Zoek de sneeuwpop
Wat extra beweging tijdens de kerstvakantie kan deugd doen. De gemeente verstopt in elke wijk van Essen een sneeuwpop. Op onze sociale media krijg je allerlei tips, zodat je weet waar je op zoek moet gaan. Tip: de pop is geen echte pop maar een sneeuwman gedrukt op gelamineerd papier. Heb jij hem gevonden? Dan kan je je prijs afhalen in het gemeentehuis.

Het college van burgemeester en schepenen licht toe: “Corona houdt ons al bijna twee jaar lang in zijn greep. Je merkt dat heel veel mensen op hun tandvlees zitten, en dat het virus voor verdeeldheid en vereenzaming zorgt. Wat we als samenleving nodig hebben, is opnieuw wat meer samenhorigheid en menselijke warmte. Tussen alle onheilsberichten door, wil het gemeentebestuur ook eens een positief verhaal brengen. Met hartverwarmende acties willen we alle inwoners, in de verschillende wijken van Essen, weer dichter bij elkaar brengen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.