Lions Moerland zorgt voor warme Kerst

KAPELLEN – De voorbije 4 jaar hebben mensen die het in deze maatschappij net iets moeilijker hebben kunnen genieten van een diner aangeboden door Lions Club Antwerpen Moerland. Door de Coronamaatregelen was dat dit jaar ook niet mogelijk. In de plaats daarvan werden 100 kerstpakketten uitgedeeld.

Om het initiatief te realiseren hebben de Lions Club Antwerpen Moerland en VZW Doedèskadèn de handen in mekaar geslagen en werden ze ondersteund door de gemeente Kapellen bieden ze opnieuw een dessert kerstpakket aan.
Omdat samenkomsten niet mogen konden kwetsbare mensen een kerstpakket komen ophalen. De selectie van de gegadigden gebeurde door de Kapelse voedselbank die heel wat contacten heeft met kwetsbare mensen. In totaal konden we 100 dessertpaketten overhandigen samen goed voor 60 gezinnen.
De pakketten bestonden uit ondermeer amandelkoekjes en een fles olijfolie uit de Actie Olijfolie. Beide producten worden exclusief door de club ingevoerd uit Spanje. Normaal verkoopt Lions club Moerland deze olijfolie, samen met koekjes, tijdens hun kerstmarkten en andere activiteiten.
Lions club Moerland werd in 1975 gesticht in Kapellen. Na 46 jaar telt de club nog steeds 2 stichtende leden, en 39 leden, onder voorzitterschap van Wim Kemperink. Ieder jaar wisselt de club van voorzitter.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.