Essen neemt nieuw containerpark in gebruik

foto: Plaatselijke Witte Tornado Jef Verellen is eerste symbolische parkbezoeker

Na een sluiting van acht maanden, werd het vernieuwde containerpark van Essen gisteren officieel weer in gebruik genomen. De eer om als allereerste de slagbomen te passeren en over de geautomatiseerde weegbrug te rijden, ging naar de milieuvriendelijkste inwoner Jef Verellen.

Sinds donderdag 3 november kunnen de bezoekers met hun lading afval niet langer in de containerparken van Wuustwezel en Kalmthout terecht. Die dag werd namelijk het heringerichte containerpark van Essen officieel in gebruik genomen.

De afgelopen weken werkten aannemers hard aan de modernisering van het Essense containerpark. Voortaan beschikt het over een betalende en niet-betalende zone. De vernieuwde locatie aan de Rijmakerlaan kreeg allerlei moderne snufjes, zoals een geautomatiseerde toegangscontrole en een weegbrug met betaalterminal. Door de invoering van het diftar-systeem (gedifferentieerde tarifering) werkt de gemeente Essen volgens het principe de vervuiler betaalt. Een hele verandering, maar ook een hele verbetering voor de inwoners van Essen.

Symbolische eerste bezoeker
Een drietal uur voor de feitelijk opening knipten burgemeester Gaston Van Tichelt en milieuschepen Dirk Konings al plechtig het lintje door. Samen met de overige genodigden verwelkomden ze Jef Verellen als eerste officiële bezoeker van het nieuwe containerpark. Een bewuste symbolische keuze.

“Jef is één van de Witte Tornado’s die zich in de weekendzone Wildert inzetten voor het verzamelen van zwerfvuil, zoals blikjes of andere troep. Een kleine daad met een grote impact op onze leefkwaliteit. Telkens als Jef enkele zakken rommel bijeenraapt, geeft hij de milieudienst een seintje. Dankzij mensen als Jef kunnen we de netheid van een hele buurt van nabij bewaken”, beklemtoonde burgemeester Van Tichelt. Namens de gemeente zette Sonja Van Aert, hoofd van de milieudienst, de meest ecologische burger van Essen letterlijk en figuurlijk in de bloemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *