De stille uit Kalmthout klopt Nys op Koppenberg

Kevin Pauwels  (Sunweb-Revor) heeft de hegemonie van Sven Nys in de Koppenbergcross doorbroken. Na zijn zege in Tabor mag hij dit jaar ook de Koppenberg aan zijn palmares toevoegen.
Kevin, de leider in de wereldbeker, won de openingsmanche van de GvA-trofee voor Nys, die lek reed, en wereldkampioen Zdenek Stybar.

Sven Nys won de veldritklassieker in Oudenaarde al acht keer en was gebrand op een negende zege. Enkel Kevin Pauwels en Zdenek Stybar konden het tempo van Nys aan.
Na goed driekwart wedstrijd begon het te druppelen in Oudenaarde. Nys en Stybar doken de pits in voor een nieuwe fiets. Pauwels wisselde niet en dat bleek achteraf de juiste keuze. Nys reed lek en Pauwels sloop weg van zijn concurrenten en won voor het eerst de Koppenbergcross, de Ronde van Vlaanderen van het veldrijden. Hij is nu leider in de wereldbeker én de GvA-trofee.
Niels Albert viel tijdens de opwarming voor de cross en dat kostte hem veel krachten. De Belgische kampioen werd zevende.

Ze zullen rekening moeten houden, met de stille van Kalmthout, die zich bij de  grote vier mag rekenen, met Albert, Nys en Stybar.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder