Eindproeven "Start to Run" in Kapellen en Stabroek

De voorjaarscursussen van “Start to Run” – in Kapellen en Stabroek – zijn weer achter de rug. De eindproeven van de reeks “Joggen voor Gevorderden” in Stabroek én van de reeks “Joggen voor Gevorderden” in Kapellen werden onlangs afgewerkt. Het loopwerk gedurende 10 weken was uiteraard voor de deelnemers aan deze diverse cursussen en de medailles, diploma’s en cadeautjes werden netjes bedeeld onder een 40-tal geslaagden.
In maart 2011 startten beiden cursussen. In Stabroek stond de reeks “Joggen voor Gevorderden” op de agenda, in Kapellen werd dit voorjaar voorbehouden aan “Joggen voor Beginners”. Maandag 23 mei trokken in Stabroek twee moedigen in een aangenaam loopweertje de loopschoenen aan voor 25 rondjes op de atletiekpiste van het Sportcentrum. Cindy De Loose en Annick Stevens werkten probleemloos hun 10 km af en ontvingen daarvoor uit handen van begeleidster Betty Fockenier en clubsecretaris Hugo De Hoon de medaille, het Start to Run-diploma én een geschenkje van KAPE.
Dinsdag 24 mei kwam in Kapellen een forse groep “beginners” opdagen voor de 5 km, het einddoel van hun 10 wekencursus onder begeleiding van Paul Sauviller. Ook hier waren de omstandigheden perfect voor 12,5 rondjes op de piste in het gemeentepark. Op eigen tempo werden de rondjes netjes afgemaald, onder controle van rondetellers Paul en Eddy Fermont. De techniek voor de tijdsopname liet het even afweten, maar de deelnemers eindigden allemaal in een tijdsvork tussen 28 minuten en 36 minuten … mooi werk !
Volgende deelnemers werden toegevoegd aan het lange lijstje “gediplomeerden” van de Start to Run-acties bij KAPE : Nicole Bauwen, Jennifer De Backer, Johan De Herdt, Machteld Driesen, Peter Franken, Sigrid Goethals, Christine Gommers, Monique Heirman, Carl Huybrechts, Ilse Janssens, Liesbet Janssens, Ann Kouwenhoven, Conny Lammers, Brigitte Leens, Sylvie Loos, Huguette Meynendonckx, Bernadette Neill, Nancy Nuyts, Christine Pittilion, Martine Putcuyps, Virginia Richou, Hendrika Sanctorum, Leen Schillemans, Katja Schulz, Tamara Spika, Patricia Staepelaere, Sofie Thysen, David Totté, Harold Van der Kraan, Miranda Van Dijck, Monique Van Houtven, Kris Van Rossem, Steven Vandevelde, Herman Vandeven, Sonja Verboven, Joy Versnick en Liesbeth Von den Busch. Na hun 5 km mochten de “geslaagden” langslopen bij de Kapelse schepenen Lieve De Block en Marc De Smet, die de felicitaties van het gemeentebestuur overbrachten en de joggers hun medaille van de gemeentelijke sportdienst en het geschenkje van KAPE overhandigden. Het Start to Run-diploma ontvingen zij van clubsecretaris Hugo De Hoon.
Na deze beide voorjaarsreeksen kunnen de joggers nu inpikken bij het KAPE Jogging Team in Kapellen of Stabroek. In het najaar worden dan weer nieuwe cursussen georganiseerd : dan is het in Stabroek tijd voor de “beginners” met start op 12 september en in Kapellen voor de “gevorderden” vanaf 14 september. Meer info over data en inschrijvingen, kan je nalezen op de KAPE-website www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *