Eerste competitiematch voor Geel Zwart van het nieuwe seizoen tegen Old Lazio Withoef uit Kalmthout

8 september, eerste competitiematch voor Geel Zwart van het nieuwe seizoen. Tegenstander is  Old Lazio Withoef uit Kalmthout, een ploeg die vorig jaar nog een reeks lager speelde. Maar te zien aan de uitslag die deze ploeg vorige week haalde(7/0 winst), zou het zeker geen makkie worden.
Voor de aftrap werd er 1 minuut stilte gehouden, daar vorige week den bompa van onze keeper overleden is. Daarna werd het startschot voor het seizoen 2012/2013 gegeven met toch vooral de bezoekers die ten aanval trokken. De eerste grote verwittiging kwam er na 7 minuten met een schot van ver dat tegen de paal terecht kwam en zo buiten ging. Old Lazio bleef ook daarna maar komen zodat de thuisploeg niet echt aan aanvallen moest denken. Maar na een kwartier dan toch eens een snelle counter van de thuisploeg, en direct was het raak! Gert Van Dorst die snel de lijn afging, en een voorzet gaf die door de bezoekende keeper werd afgeweerd. Maar die bal kwam terecht in de voeten van Stefan”Streep”Verkuijl dewelke ijzig kalm de keeper kansloos liet. 1 /0 voor Geel Zwart, een beetje tegen de gang van het spel in, maar de doelpunten tellen. Vanaf dan was het weer aan de bezoekers die op zoek gingen naar de gelijkmaker. Maar onze keeper Dave Heyman gaf geen krimp. Enkele zeer mooie reddingen, en af en toe een beetje geluk(of keeperszicht?) met weer een bal op de paal, maakte dat de bezoekers voor rust niet tot scoren kwamen. Ruststand 1 /0.
De 2e helft kon niet slechter beginnen voor Geel Zwart. Al in de eerste minuut besloot de scheids van dienst om voor een lichte schouderduw de bezoekers een penalty aan te bieden. Maar ook nu weer bleek dat onze keeper vandaag in een superdag was, wan hij stopte deze penalty, zodat het 1 /0 bleef. Nog meer pech volgde, want na 10’ moest Bonny Fissers gekwetst het veld verlaten, en de thuisploeg met 10 man verder. En dan in de 12e minuut weer zo een snelle counter van Geel Zwart. Een gemeten dieptepass van Jurgen Baspennincx naar Gert, deze de verdediging eraf lopen en dan staalhard in de kruising afwerken, tweede counter en 2 / 0 voor onze jongens. Ook hierna bleef Old Lazio op zoek gaan naar een goal, maar hard werk en veel inzet van al onze jongens zorgde ervoor dat het niet zo gemakkelijk bleek om hen te verslaan. Zo had zelfs Geel Zwart nog enkele prima kansen om de score op te drijven. Maar iets te overhaast op doel trappen of zelf niet durven proberen maakte dat de bezoekers toch in de wedstrijd bleven. Maar in de 20e’ kwam dan toch de 2 /1. Met een beetje geluk kon een bezoeker in de backlijn van de thuisploeg geraken, alwaar hij nog 2 man uitschakelde om dan kalm de bal in het doel te leggen, en zo de hoop bij hun terug aan te wakkeren. En dan in de 31e’ was het zover. Een voorzet vanop rechts werd door Stefan ongelukkig in eigen doel gewerkt en bracht de bezoekers op gelijke hoogte. De laatste minuten was het echt pompen of verzuipen voor de thuisploeg, maar zij hielden dapper stand. Tot in de 37e’ er plots weer een penalty voor Old Lazio gefloten werd. Kopjes allemaal naar beneden, behalve bij onze keeper. Met alweer een schitterende redding hield hij ook een tweede strafschop uit zijn doel. Meteen daarna besloot de scheids om er een einde aan te maken, zodat het eerste punt van het seizoen een feit was. Een sterke match gezien van Geel Zwart, met inzet en verbetenheid, en natuurlijk een ijzersterke match van onze keeper Dave, die met rede man van de match genoemd kon worden!
Zaterdag 15/9 volgende wedstrijd. Weer op de ponderosa, tegen Tol VV. aftrap om 15u00.
Geel zwart 89: Heyman D/ Fissers B/ Verkuijl S/ Joossens M/Maher A/ Duval D(35’Srdic M)/Claessens W/Braspennincx Ju/Braspennincx Jo/Van Dorst G/ De Smet M(16’Van Bouwel G).

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *