Zorgvoorlichtjes in coronatijd

Bjorn Van Endert (15 j) uit Wuustwezel heeft samen met zijn vriend Tijs Cuypers (16 j) uit Stabroek een actie opgericht in verband met de ‘Zorgvoorlichtjes’. “Ik had gelezen in de media (HLN) dat ze de hashtag ZORGVOORLICHT hadden aangekondigd. Daarom wilde ik ook iets organiseren. Al snel kwam de gedachte om een route te maken door de straten van Wuustwezel en alle mensen die op die route wonen aan te sporen om een kaarsje buiten te zetten of hun kerstverlichting al op te hangen. Ik vroeg aan mijn vriend Tijs of hij mee wilde doen en hij ging meteen akkoord” zegt Bjorn.  

Ondertussen zijn ze al in Gooreind, Wuustwezel, Loenhout, Sint-Job, Stabroek en Hoevenen alle lichtcreaties gaan fotograferen. De foto’s van al de routes komen ook op hun Facebookgroep  #ZORGVOORLICHT steun de ZORG, HORECA, LEERKRACHTEN, STUDENTEN,…

Pito
Tijs en Bjorn lopen school in het Pito te Stabroek en zitten in het vierde jaar ‘Plant, dier en milieu’. Het zijn echt gemotiveerde jongeren die al van alles georganiseerd hebben zoals een halloweenwandeling of en plantenverkoop. Bjorn en Tijs vroegen aan het Pito of ze voor hen niets extra konden doen. En ja hoor, de concierges die naast de school wonen werkten er maar al te graag aan mee. Ze mochten een hekken van de wegenwerkers gebruiken. Er werd een banner van het Pito aan gemonteerd en de persoonlijke kerstlichtjes van conciërge Stefan werden bevestigd. Zijn vrouw An maakte nog een hartje. 

Een uitgebreid artikel over de actie van de jongens kan je lezen in Magazine de Polder van 13 november 2020

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *