Een leuke zomer met ‘Vakantie in eigen dorp’

Met de zomercampagne ‘Vakantie in eigen dorp’ wil district Berendrecht-Zandvliet-Lillo de bewoners een mooie en veilige zomer laten beleven in hun eigen buurt. Op de website www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/vakantie worden alle zomeractiviteiten gebundeld.

Wijkenzoektocht
Tijdens de ‘wijkenzoektocht’ van 14 kilometer doorheen Berendrecht, Zandvliet en Lillo leer je de 8 verschillende wijken van het district beter kennen. Een leuke familiewandeling in het Reigersbos vertelt het verhaal van ‘de knorrige reiger’ en andere dieren die in en rond het Reigersbos leven.
Voor de sportievelingen is er wekelijks gratis Yoga op maandag en Tai-Chi op donderdag.

Openluchtcinema
Op 24 juli kunnen bewoners naar de gratis openluchtcinema op het groene gedeelte van de parking van vrijetijdscentrum De Schelde. Op groot scherm worden er 2 familiefilms, ‘The Croods’ en ‘Aladdin’ gespeeld. Op 8 augustus zijn er 3 openluchtconcerten met Kapitein Winokio, Salut La Copine & The Starlings.

Verder kunnen bewoners deelnemen aan een fotowedstrijd, de stormgames en de kermisloop in Berendrecht. Voor kinderen en jongeren is er een zomerleesactie in bibliotheek Viswater.

De vakantie afsluiten doen we met de Pop-Up Camping op de Zandvlietse dijk waar bewoners met tent en slaapzak kunnen kamperen en genieten van het geweldige uitzicht.

Het volledige programma staat op de website van vrijetijdscentrum De Schelde, www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/vakantie. De ticketverkoop startte op donderdag 2 juli. Tickets kunnen online of aan het onthaal van het vrijetijdscentrum besteld worden. Het onthaal is elke dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10 tot 12 uur of op afspraak.

Veiligheidsmaatregelen
Het district respecteert de veiligheidsregels die op het moment van de activiteiten gelden en past aan waar nodig. Ook het aanbod op de site wordt aangepast naargelang de geldende coronamaatregelen.

Antwerpenstraalt.be
Activiteiten die je individueel kan doen en de leukste plekjes van Berendrecht-Zandvliet-Lillo zijn ook te vinden op www.antwerpenstraalt.be. De stad verzamelde op dit platform heel wat coronaproof tips voor jong en oud. Je kan er ontdekken hoe je van de zomermaanden kan genieten in eigen stad en ook nieuwe dingen en bijzondere plekjes leren kennen. Zoeken kan op basis van vijf thema’s, de negen districten, datum of periode, leeftijd en budget (betalend of gratis). Zo is er voor elk wat wils op het vlak van kunst en cultuur, shoppen, natuur, sport, eten en drinken,… Bij elke plaats of activiteit staat ook een kaart om er vanaf de eigen locatie makkelijk en veilig te geraken.

Praktisch
Vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66, Zandvliet
Tickets te koop vanaf donderdag 2 juli
· Online via www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/vakantie
· Aan het onthaal op di, do en vr van 10 tot 12 uur
· Op afspraak via tel. 03 298 27 30 of vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be
· Telefonisch bereikbaar van ma tot vr van 8.30 tot 17 uur

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *