Een bloemetje voor de bejaarden

STABROEK – Onze bejaarden zijn een kwetsbare groep die bijzonder hard geraakt wordt door de huidige quarantainemaatregelen. Velen onder hen zijn eenzaam omdat ze onder de huidige omstandigheden geen bezoek mogen ontvangen. Met zonnig lenteweer en een hoogdag zoals Pasen in het vizier is dat extra moeilijk.

Enkele vrijwilligers van de gemeente Stabroek ondernamen actie en riepen samen met de gemeente Stabroek op om bloemen in elkaar te knutselen van papier, crêpepapier of servetten voor onze ouderen. Aan elke bloem is een kaartje bevestigd met een boodschap. Vervolgens was  er een lijst met ophaaladressen gepubliceerd waar de zelfgemaakte bloemen gedeponeerd werden.

Op die manier organiseren we een leuke activiteit voor de kinderen en dragen zij ook hun steentje bij om onze senioren een hart onder de riem te steken. De oproep is massaal gedeeld en leverde 225 bloemen op. Deze kleurige creaties liggen na twee dagen quarantaine te wachten bij woonzorgcentra Villa Ter Molen en Aalmoezenier Cuypers om op paaszondag uitgedeeld te worden aan de rusthuisbewoners.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *