Duurzaam van en naar het werk met Pendelbus haven van Antwerpen

-pendelfonds---voorpagina
Medio dit jaar zullen nog meer werknemers van havenbedrijven gebruik kunnen maken van de pendelbus om hen van en naar het werk te brengen. De bestaande pendeldienst op de Linkerscheldeoever wordt uitgebreid naar het hele havengebied. Mensen die niet over een wagen beschikken, krijgen zo ook de mogelijkheid om een job in de haven uit te oefenen.
Het Havenbedrijf Antwerpen (HA) en Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) slaan hiervoor de handen in elkaar. De bevoegde minister Weyts en de Vlaamse regering zorgen voor financiële steun, Max Mobiel vzw zal het project in goede banen leiden.
Op de Linkerscheldeoever loopt het pendelproject Linkeroeverpendel al 6 jaar, en met succes. Gemiddeld 250 personen maken momenteel dagelijks van deze service gebruik, en dat aantal stijgt nog steeds. Dit initiatief wordt dus nu ook op de Rechterscheldeoever gelanceerd, zodat het hele havengebied met de Pendelbus bereikbaar wordt.
BDe Pendelbus heeft als bijkomend effect dat er, doordat mensen hun eigen auto thuis laten staan, een hele hoop CO2-uitstoot bespaard wordt. Duurzaam op meer dan één manier dus.
Het pendelproject zal zowel op de Linker- als op de Rechterscheldeoever onder de nieuwe naam ‘Pendelbus haven van Antwerpen’ door het leven gaan. Ook een nieuw logo en nieuwe huisstijl werden ontworpen, een nieuwe website volgt weldra. Eerstvolgende stap is het zoeken van een vervoerder enerzijds en het bevragen van alle bedrijven op de Rechterscheldeoever anderzijds. Op basis daarvan zullen de eerste routes van de pendelbus op de Rechterscheldeoever uitgetekend worden. Deze zullen dan vanaf deze zomer effectief mensen van en naar het werk vervoeren. Uiteraard worden de bestaande routes op de Linkerscheldeoever behouden en verder geoptimaliseerd.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *