De miserie is nog niet voorbij…

Over verkeersellende kan iedereen ten noorden van Antwerpen meepraten… De werken aan de Noorderlaan, weet U wel…
Dichterbij, een ander heet angeltje: de situatie ter hoogte van het Sint-Michielscollege Vriesdonk-Brasschaat.   Files de godganse dag. De Kapelsesteenweg richting Merksem levert amper een smalle rijstrook met bulten: een hobbelbaantje. Om Kapellen vanuit Merksem te bereiken mag je half Brasschaat en de residentiele villa’s voorbij. Gelukkig staan er langs Voshollei en Donksesteenweg borden die je snelheid duidelijk aangeven. Zonder die waarschuwingsborden vlogen Jan en Klein Pierke gewoon doorheen deze
toch grote omleiding….  Voorzichtigheid is ook geboden aan de Sint –Lutgardisschool, Donksesteenweg. Er staat een 30km bord maar Jan noch Klein Pierke houden er zich aan die snelheid. Zelfs de bussen van lijn 65.0 rijden er gezwind doorheen.
Problemen bijna voorbij?  Vergeet het maar. Tot diep in het najaar kan er nog gesakkerd worden.
Bij aanvang van de werken, einde maart, reed het zwaar verkeer zich reddeloos verloren op het Laar en de aangrenzende Sint-Lucaswijk.  Gelukkig, dat is voorbij. Die eerste dagen reed een trucker met oplegger en fameus geladen zich vast in de Hof van Delftlaan. Voor ofwel achteruitrijden zat er niet meer in. De GPS van de Roemeense chauffeur liet het gewoonweg afweten en ook de man zelf was de kluts kwijt…  Enkele buurtbewoners, ze zijn er meestal lief,hielpen de trucker die geen halve letter Nederlands begreep uit zijn netelige situatie.
Ook voor de middenstanders op de Kapelsesteenweg is het geen lachertje. De meesten berusten maar hopen op spoedige.. beterschap…  Beterschap? Toch nog enkele maanden engelengeduld beoefenen. Op grote borden staat duidelijk aangegeven dat alle handelaars bereikbaar zijn. Een goed teken alleszins.  Want zie je tegenwoordig wegenbouwers opdagen, hou dan je hartje vast…dan is de miserie nog niet voorbij…!     erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *