Dorpswandeling: "Na de synagoge, een kerk"

postkaarten-Jan-Franken-476
Tot aan de tweede wereldoorlog was Heide deels een joods dorp. Dat er in de toenmalig traditionele omgeving een tegenbeweging zou ontstaan, was niet verwonderlijk. Grootgrondbezitters uit Kapellenbos en inwoners van het katholieke dorp Kalmthout vonden elkaar om te streven naar de oprichting van een nieuwe parochie, met school, klooster, kerk en kerkhof. Hoe dit tot stand kwam onder de impuls van een ambitieuze jonge priester kunt u nog terugvinden in het centrum van Heide, ten westen van de spoorlijn, waar de parochiegebouwen in een prachtige omgeving werden opgetrokken. Toch  vergde het destijds heel wat moeite en vasthoudendheid om het geheel tot stand te brengen. Op 4 september komt u alles te weten over de parochie Heide op  de boeiende historische rondleiding door de ‘nieuwe wijk’. We gooien ook even een blik op de kleine tentoonstelling in de kerk.
Dorpswandeling met gids gaat door in Heide op zondag 4 september om 14u00, met startplaats aan station Heide. Deelname: 5 euro.
Vooraf inschrijven verplicht bij Dienst Toerisme Kalmthout, tel 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder