Districtsschepen Danielle Meirsman moet kiezen tussen Polder en Stad

Het Polderdistrict deed op lijsten van verschillende partijen mee aan de verkiezing van de Antwerpse gemeenteraad. Alleen bij N-VA is er een verkozene, met name Danielle Meirsman, verkozen als 47ste gemeenteraadslid op een totaal van 55. Zij behaalde op de dertiende plaats van de Vlaams-Nationalistische lijst 1027 voorkeurstemmen.
Ook in het district werd zij verkozen van op de 2de plaats met 377 voorkeurstemmen, maar zij zal een keuze moeten maken tussen een van de twee mandaten. Als Meirsman voor het district kiest, kan haar echtgenoot Marc Maes daar geen mandaat opnemen. Hij werd met 137 voorkeurstemmen verkozen op de N-VA lijst Berendrecht-Zandvliet-Lillo.

N-VA Polder
Nog bij N-VA haalde Zandvlietenaar Willem van Alsenoy op de Antwerpse gemeentelijst 587 voorkeurstemmen, wat hem geen zetel opleverde. Op de districtslijst haalde hij wel een mandaat met 138 stemmen. Van Alsenoy, vroeger voorzitter van de Volksunie, zat eerder al in de districtsraad maar dan voor Polderbelangen waarvan hij stichter en voorzitter was. Hij is nu voorzitter van de winnende N-VA in de Polder.

Aan vrouwen geen tekort
Bij Open VLD ging Magda Heeffer uit Zandvliet voor 148 stemmen op de lijst voor de gemeenteraad maar zij werd niet verkozen
Bij Vlaams Belang haalde Angie Bosmans 668 stemmen op de 13de plaats van de gemeentelijst. Zij zal nog tot januari zetelen in het Antwerpse stadhuis als opvolgster van VB-raadslid Staf Neel die in de zomer overleed. Op de districtslijst werd Bosmans verkozen met 466 voorkeurstemmen, samen met nog twee VB-kandidates: An van Uffelen en Jenny Vekemans. Aan vrouwen dus geen tekort bij het VB. Wel bij N-VA waar de zes , op Meirsman na allemaal mannen zijn.

Stadslijst
Op de Stadslijst van Patrick Janssens waagde ook districtsburgemeester Marcel Bartholomeeussen zijn kans. Hij kwam uit op 603 voorkeurstemmen maar werd niet verkozen. Dat was wel het geval op de districtslijst Team 2040 waar hij 630 voorkeurstemmen haalde. Zijn strijdgenoot Zander Vliegen kwam bij de Stadslijst op 690 stemmen maar werd niet verkozen voor de gemeenteraad. Dat was wel zo voor het district waar hij 494 voorkeurstemmen vergaarde. Nog op de Stadslijst stond als onafhankelijke barones Antoinette Pecher uit Lillo die 518 ‘supporters’ won maar niet verkozen werd.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *