Districten ontsteken energiezuinige kerstverlichting

Kerstverlichting op de Botermarkt in Zandvliet

EKEREN – BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – De komende weken wordt in verschillende Antwerpse districten de kerstverlichting ontstoken. De districten zelf, of lokale handelaarsverenigingen, hangen die lampjes op.

Ook dit jaar gaat het om energiezuinige ledverlichting of verlichting op basis van zonne-energie, waardoor het energieverbruik tot een minimum is beperkt. Het gebruik van die energiezuinige verlichting ligt in lijn met de andere energiebesparende maatregelen die de stad neemt en zorgen tegelijk voor sfeer en warmte, eigen aan de kerstperiode.

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo

In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo zal de kerstverlichting branden vanaf 2 december, op volgende locaties: districtshuis Berendrecht; Solftplaats Berendrecht; Botermarkt Zandvliet; Havenmarkt Lillo.

Ekeren

Wanneer de Sint opnieuw naar Spanje vertrekt, hangt het Ekerse districtsbestuur de eindejaarsverlichting op. Deze hangt in de Kloosterstraat, Alfons Jeurissenstraat, Driehoekstraat, Dorpstraat en Markt. Op die laatste locatie komt net zoals de voorgaande jaren ook weer een extra grote versierde kerstboom.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *