District Berendrecht-Zandvliet-Lillo gaat als eerste digitaal

De districtsraad van Berendrecht-Zandvliet-Lillo beleefde op maandag 10 september zijn allereerste digitale vergadering. Daarmee is het district meteen het eerste van Antwerpen dat maximaal inzet op de nieuwste technologieën.  Zo wil het polderdistrict zijn ecologische afdruk verbeteren en de papierberg zo veel mogelijk verminderen.

De raadsleden van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo volgden gisteren de districtsraad met hun I-pad.  De teksten worden geprojecteerd op een groot scherm vooraan in de zaal, zodat elke aanwezige goed kon volgen.

Voortaan zullen alle raden, colleges en commissies in het district digitaal gehouden worden. Ook zullen alle documenten hieraan verbonden digitaal opgeslagen en verzonden worden met behulp van Iphones en Ipads. Dit betekent dat iedereen ten alle tijden berichten kan versturen en ontvangen zonder dat daar enig papier bij te pas komt.  Rekening houdende met het feit dat vroeger elk document minstens 15 keer gekopieerd werd, vermindert de papierberg enorm.

Naast het verbeteren van de ecologische afdruk, wil het district meegaan met zijn tijd. Het is belangrijk om steeds op de hoogte te blijven van de technologische evolutie, om zo ook met de jongere generatie te kunnen blijven communiceren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *