Dikke truiendag heet voortaan #Iktrekhetmijaan

De hele school van Sint Calasanz verzamelde op de kleuterspeelplaats,
die recent nog werd heraangelegd

HOEVENEN/STABROEK – Op donderdag 9 februari werd in talloze scholen in heel het land deelgenomen aan de Dikke Truiendag.  Zo ook in de beide Hoevense scholen en GO! Basisschool De Stappe te Stabroek.  En dat ging gepaard met een bezoek van het gemeentebestuur met burgemeester Rik Frans en de schepenen Liesbeth Bardyn, Sarah Demartelaere en Ludo Reyntjens en Els Veldeman duurzaamheidsambtenaar van de gemeente Stabroek.

In Basisschool De Rekke werkten de leerlingen rond het thema milieu

Eerst kwam de Gemeentelijke Basisschool De Rekke aan de beurt.  Hier legde burgemeester Rik Frans aan de leerlingen uit dat de Dikke Truiendag voortaan “#iktrekhetmijaan” zal heten, want wat we kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten. Stijgende energieprijzen, lange periodes van droogte, overstromingen… tonen ons dat we het anders moeten aanpakken. De school ontving van het gemeentebestuur een geschenkbon van 250 euro waarmee milieuvriendelijke aankopen kunnen gedaan worden  bij Natuurpunt.
Directeur Inge Coeckelbergs bedankte daarvoor en vertelde dat in de meeste klassen al heel de dag rond het thema milieu werd gewerkt.

vlnr. schepen Ludo Reyntjens, burgemeester Rik Frans, schepenen Sarah Demartelaere en Liesbeth Bardyn
en directrice Inge Coeckelberghs

GO! Basisschool De Stappe

De leerlingen maakten een hart voor de aarde

De campagne “#iktrekhetmijaan ”mikt nog steeds op eenvoudige maatregelen die het hele jaar kunnen worden toegepast.  Het project focust op de scholen maar iedereen kan ook thuis meedoen. Oplossingen voor de energiecrisis zijn ook goed voor de klimaatcrisis vb. verwarming een graadje lager zetten, met de fiets op stap, wat ook nog eens veel gezonder is.  Drink kraantjeswater, even lekker en veel goedkoper. Plant kleurrijke plantjes  of nog beter een boom ipv. de grijzen stenen. GO! Basisschool De Stappe had als slogan “Een hart voor de aarde”. Aan de hand van verhaaltjes van de site MOS-Vlaanderen werden de thema’s aangekaart.  MOS Helpt scholen op weg om een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te creëren.   Directrice Els Coekaerts, las het verhaal “Terra is ziek” voor, waarin het thema klimaatopwarming was verwerkt.  De kinderen knutselden een hartje voor de aarde. Ook zij mochten een waardebon van 250 euro van Natuurpunt in ontvangst nemen.

 Directrice Els Coekaerts las het verhaal “Terra is ziek” voor, waarin het thema klimaatopwarming was verwerkt.

Sint Calasanz Hoevenen

De hele school van Sint Calasanz verzamelde op de kleuterspeelplaats,

Even later was het dan de beurt aan Sint-Calasanz in Hoevenen, met dezelfde delegatie. Hier verzamelde de hele school op de kleuterspeelplaats die recent nog werd heraangelegd met meer groen en zachte bodembedekking die vrij baan geeft aan insijpelend regenwater.
Een zandheuveltje midden op het plein deed dienst als podium voor de speech van de burgemeester.   Hier mocht een jarige kleuter de geschenkbon van de gemeente, voor de school, ter waarde van 250 euro in ontvangst nemen, waarna heel de school voor haar luidruchtig gelukkige verjaardag zong.  Dat zal het kind allicht niet snel vergeten!

De jarige mocht de geschenkbon van 250 euro in ontvangst


LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *