Dierenwijding met veel paarden en koetsen

dierenwijding 2016
[Not a valid template]
Zondag 23 oktober werd aan de kapel van de Heuvels de dierenwijding ingericht. Het is reeds voor de 12de keer dat deze traditie  in Stabroek doorgaat. Na 10 edities besloot Ingrid Vergauwen, twee jaar geleden,  te stoppen. KAS (Kunstencentrum Attenhoven Stichting) nam de organisatie over. De eerste editie bleek een succes formule en  KAS besloot de dierenwijding voor te zetten.
Om 10 uur verzamelden de paarden en koetsen aan het Elzenbos en ging het in stoet naar de kapel.  Daar werd ondertussen een mis opgedragen door pastoor Fons Van Loenhout en zorgde het hoornblazersensemble Fugamus voor de muzikale begeleiding. Rond 12.30 nam Pastoor Loenhout de kwispel in de hand en werden de grote en kleine dieren gezegend. Dit jaar waren er opvallend veel paarden en koetsen aanwezig. De kleine dieren, zoals de honden, waren minder vertegenwoordigd. Alle dieren en hun baasjes kregen een “Huibeke” tegen de razernij.  Wie het gewijd broodje het hardste nodig heeft, laten wij in het midden!
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder