Dierenwijding aan kapel Heuvels

Honden en paarden werden, door deken Jef Barzin, gezegend aan de kapel van de Heuvels

STABROEK/KAPELLEN – Tradities zijn er om in ere te houden. Reeds jarenlang gaat er in oktober aan de kapel van ‘de Heuvels’ een dierenwijding door. Zo ook dit jaar. Voor de 3de maal nam ‘Werkgroep Heuvels’, na een eerste succesvolle editie in 2019, de organisatie op zich.

De werkgroep bleef trouw aan de succesformule uit het verleden. Om 10u ging een wandeling met paarden door in het Elsenbos. De Werkgroep Heuvels zorgde voor een kom lekkere soep voor alle deelnemers van de wandeling. In de kapel van de heuvels werd om 11 uur onder begeleiding van hoornblazersensemble Fugamus een misviering opgedragen, voorgegaan door deken Jef Barzin.

Aansluitend volgde de dierenwijding. De hoornblazers van Fugamus gaven het startsein met een kort optreden. Eén voor één schoven de dieren en hun baasjes aan, om dan een regen van gezegend water van de kwispel over zich te krijgen.

“Dankzij de steun van bedrijven en ondernemers uit Stabroek en Hoevenen konden we aan elk dier een ‘snoeppakketje’ geven. Alle baasjes kregen nog een “Huibeke”, zegt Wouter Meersmans van de Werkgroep Heuvels.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *