Deze zomer Blue-bike deelfietsen aan het station van Essen

Schepen van Mobiliteit Brigitte Quick en schepen van Duurzaamheid Helmut Jaspers
zijn opgetogen met het deelfietsproject in Essen.


Nog voor de zomer zullen er aan het station van Essen 8 deelfietsen van Bluebike komen te staan. Je boekt ze via een app en voor slechts 1,15 euro kan je de fiets 24 uur gebruiken. Zo wil Essen pendelaars en toeristen stimuleren om de auto te laten staan en over te stappen op de fiets voor de laatste kilometers van hun verplaatsing of om een ritje te maken in de mooie natuur in en rond Essen.

De fietsenstalling aan het station van Essen.

Een zachte prijs
Voor de zomer staan er acht nieuw, blauwe deelfietsen aan het station van Essen. Een exacte datum kunnen we nu nog niet meegeven, maar we willen de Essenaar toch nu al op de hoogte brengen van dit initiatief.
Schepen van mobiliteit Brigitte Quick is enthousiast over dit nieuwe vervoersmiddel in Essen: “Dankzij dit deelfietssysteem kan de openbaar vervoergebruiker straks vlot vanaf het station van Essen op de eindbestemming raken. Met een tussenkomst van de gemeente Essen en de Vlaamse Overheid betaalt een Blue-bikeabonnee in Essen slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur”.
Schepen van duurzaamheid Helmut Jaspers : “Deze Blue-bikes vergemakkelijken voor bezoekers de combinatie van duurzame vervoermiddelen voor de zogenaamde ‘first and last mile’. Je komt bijvoorbeeld voor een familiebezoekje met de trein of bus naar Essen. Met een deelfiets kan je de laatste kilometers vlot, snel en comfortabel overbruggen. Eenvoudig, goedkoop én duurzaam”.
Duurzame keuze
De komst van de fietsen is niet alleen welkom voor openbaar vervoergebruikers, het is ook een duurzame keuze. Deelfietsen zorgen voor minder druk op het lokale en bovenlokale autowegennet. Blue-bike beschikt over een ruim netwerk van een 70-tal Blue-bikelocaties in België. Als Bluebike-abonnee kan je je bijgevolg gemakkelijk in alle vrijheid verplaatsen.

foto’s Margo Tilborghs

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *