DeWaterbus: dienstverlening verzekerd door het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust

De Vlaamse Regering besliste vrijdag 4 december over de overdracht van DeWaterbus. Op 1 januari 2021 zal Port of Antwerp de uitbating officieel overdragen aan het Vlaams agentschap MDK.

“Voor de gebruikers van DeWaterbus verandert er niets. DeWaterbus toont aan dat personenmobiliteit over water in stijgende lijn zit. Met de grote werken in en om Antwerpen in de komende jaren, moet DeWaterbus mee de modal shift ondersteunen en past zij perfect binnen het plaatje van de minder-hinder-maatregelen.”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld):

Op 1 januari 2021 zal DeWaterbus in Antwerpen bij MDK ondergebracht worden. De dienstregeling en communicatiekanalen blijven ongewijzigd.

“Samen met Port of Antwerp en de onderaannemer Aqualiner B.V. werd achter de schermen alles in het werk gesteld om de overdracht vlot te laten verlopen. Voor de gebruikers verandert er niets aan hun geliefde Waterbus”, bevestigt Anne-Sophie Moerman, woordvoerder van het agentschap.

Antwerps schepen voor haven Annick De Ridder zegt hierover: “In het woon-werkverkeer heeft DeWaterbus echt zijn plaats gevonden, we zijn blij dat dit succesverhaal nu wordt verder gezet bij het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Zo blijft de toekomst ervan voor de vele gebruikers verzekerd.”

Eerder besliste de Vlaamse Regering al dat alle personenmobiliteit over water in Vlaanderen onder de bevoegdheid van het agentschap MDK zou vallen.  Met de overdracht van De Waterbus naar het agentschap wordt uitvoering gegeven aan dit besluit.  Ook de veerdiensten in Vlaanderen komen op termijn allemaal onder de vleugels van MDK.  Alleen de veerdiensten op de Maas blijven in handen van De Vlaamse Waterweg , wegens een eerder gesloten overeenkomst met Nederland.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *