Denk mee voor Kalmthout 2023 van start

©gemeente Kalmthout

De gemeente Kalmthout lanceert in 2023 opnieuw een editie van Denk mee voor Kalmthout. Met Denk mee voor Kalmthout werken inwoners zelf een idee uit, alleen of met anderen. “Via wijkbudgetten willen we sterke en verbonden wijken creëren”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.
“De gemeente stelt per jaar 10 000 euro per wijk ter beschikking én evenveel voor overkoepelende projecten”, gaat Jacobs verder. “De ideeën moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld binnen de bevoegdheden van de gemeente passen. Alle voorwaarden vind je in het reglement dat op het platform te vinden is.”


Online platform als instrument
“Je kan je idee indienen via ons participatieplatform denkmee.kalmthout.be of op papier. Via het platform kan je volgen of je idee voldoende is uitgewerkt”, weet burgemeester Jacobs. “Op het einde van de zomer evalueren we alle inzendingen aan de hand van het reglement. Daarna kunnen burgers voor de weerhouden ideeën stemmen. De verkozen ideeën krijgen een deel van het beschikbare budget: zowel grote als kleinere initiatieven zijn mogelijk. En dan kunnen de mensen aan de slag met hun idee.”


Borders en bermen als zichtbaar resultaat
“De voorbije jaren kwamen er bijvoorbeeld een aantal ideeën uit de bus over het bloemrijker maken van borders en bermen. Die actie is in de praktijk omgezet, waarvan de bermen aan Sportpark Heikant een mooi voorbeeld zijn. Dus meld je aan op het participatieplatform op denkmee.kalmthout.be, kies de wijk waar je woont en dien je idee in”, besluit Lukas Jacobs.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *