Deelwagens van Poppy nu ook beschikbaar in Berendrecht en Zandvliet

vlnr.: Carl Geeraerts, districtsburgemeester; Koen Kennis, Antwerps schepen van mobiliteit; Rudi Sempels en Sandra Suykerbuyk, districtschepenen.

BERENDRECHT/ZANDVLIET – Op maandag 20 november heeft het districtsbestuur, in het bijzijn van Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) de eerste deelwagens van Poppy voorgesteld in het district. Die deelwagens kan je ontlenen via een app van Poppy en nadien parkeren in een Poppy-zone die je in de app terugvindt.

Zowel in Berendrecht als in Zandvliet komt er een zone om de deelwagens te ontlenen en te parkeren.Vorig jaar introduceerde het Polderdistrict de deelfietsen van Donkey Republic en nu zijn er ook deelwagens van Poppy beschikbaar in het district.
“Autodelen is een belangrijk onderdeel van onze mobiliteit geworden”, zegt Antwerps schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA). “Zeker voor het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo is de komst van deelwagens positief. Mensen zonder wagen kunnen via deze weg toch makkelijk in de stad Antwerpen of andere deelgemeentes geraken. Daarnaast heeft het ook een positieve impact op de modal shift.”
Ook de districtsschepen van Mobiliteit, Sandra Suykerbuyk (CD&V), is blij met de komst van de deelwagens. “Nu zijn er in de polder zowel deelfietsen als -wagens en hebben we een fijn aanbod voor onze inwoners. Vooral voor onze oudere inwoners is dit zeer voordelig. Hun wagen staat vaak stil en brengt kosten met zich mee. Dan is een deelwagen een goed oplossing. Maar ik denk dat veel mensen ook hun tweede wagen weg zullen doen en meer gebruik zullen maken van de deelwagens. Zelf denk ik er ook al over na.”

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) merkt dat de deelmobiliteit vooral bij jonge mensen al goed is ingeburgerd. “Gezien het kostenplaatje van een wagen is zo’n deelauto bij veel jongeren populair. Voor hen komt het beter uit om af en toe eens een deelwagen te ontlenen. Lokaal nemen veel mensen de fiets en voor een langere afstand kunnen ze nu de wagens van Poppy gebruiken.”Poppy biedt de keuze om per kilometer, per minuut, per uur of per dag te betalen, zodat gebruikers de kosten van het gebruik kunnen optimaliseren in functie van hun verplaatsing. Parkeren in alle Poppy-zones in België is inbegrepen in de prijs, evenals brandstof en verzekering. Er zijn ook geen inschrijving- of lidmaatschapskosten.

Deelfietsen
Ondertussen zijn de oranje deelfietsen van Donkey al een vertrouwd zicht in de Polder en ook het districtsbestuur merkt de stijgende trend. “We kunnen die cijfers makkelijk opvragen en we merken dat veel mensen gebruikmaken van die Donkeys. De eerste zes maanden lagen de cijfers hier zelfs opvallend hoger dan in Kalmthout of Stabroek”, aldus Geeraerts. Volgens mobiliteitsschepen Suykerbuyk zijn de deelfietsen populair bij jong en oud. “Zowel hier als bij onze deelgemeentes merk je dat de deelfietsen goed zijn ingeburgerd. Jongeren gebruiken ze ’s avonds tijdens het uitgaan, maar ook bij andere doelgroepen zijn ze populair. Zo merken we dat er veel fietsen voor een hele dag worden ontleend om leuke fietstochten te maken.”
Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. In Kapellen, Stabroek en Schilde is Poppy ondertussen terug weggetrokken wegens te weinig belangstelling (en vandalisme). Waarom denkt Bezali dat het bij hen wel zal aanslaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *