Deelfietsen van Donkey Republic en deelauto’s van Poppy nu ook beschikbaar in Stabroek

Schepenen en burgemeester openden de eerst hub van de deelfietsen
aan het Frans Oomsplein te Hoevenen


HOEVENEN/STABROEK – Sinds begin deze maand kan je in de gemeente Stabroek ook de oranje elektrische deelfietsen van Donkey Republic gebruiken. Daarnaast zijn er vanaf 19 december ook Poppy-deelwagens beschikbaar in Hoevenen. Heb je dus geen eigen fiets of auto? Dan wordt het voortaan nog gemakkelijker om je te verplaatsen binnen en buiten de gemeente.

Hoevenen verwelkomt Poppy-deelwagens
Poppy Mobility, de 100% Belgische start-up voor deelmobiliteit, blijft uitbreiden over heel België en opent nu een nieuwe zone in Hoevenen. Er zullen in eerste instantie 4 free-floating auto’s ter beschikking staan voor verplaatsingen binnen de gemeente maar ook daarbuiten. De zone in Hoevenen zal gebruikers toelaten een auto te nemen en gemakkelijk naar nabijgelegen Poppy-zones in Kapellen, Antwerpen, Mechelen, Brussel, Gent of de luchthavens te reizen. Zet de auto af in de zone zonder parkeerkosten te betalen. Met Poppy is parkeren gratis. Ook brandstof, verzekering, onderhoud van de auto, en belastingen zijn inbegrepen in de prijs!

“Voor de Poppy’s doen we eerst een proeftraject in Hoevenen, maar ik ben zeker dat ook dit project gaat aanslaan. Veel inwoners hebben me al laten weten dat ze hun tweede auto willen wegdoen en een deelauto willen gebruiken”, zegt Sarah Demartelaere. “Ook de deelwagens zijn heel populair, want al snel waren er een paar in gebruik genomen.”

Het proeftraject met de Poppy’s deelwagens start in Hoevenen

De gemeente wil de komende maanden de inwoners overtuigen om gebruik te maken van deelwagens en -fietsen. “Aan alle stations komen QR-codes met meer informatie. Maar ook op onze website en sociale media gaan we zoveel mogelijk inwoners aansporen om het eens te proberen. Via wedstrijden kunnen ze ook een gratis proefritje winnen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *