De Zomer van Antwerpen brengt Muziek in de Wijk naar Polderdistrict

De ‘Zomer van Antwerpen’ leeft ook in het Polderdistrict. Op zaterdag 2 en 16 augustus strijkt hij neer in Zandvliet. Op 9 en 23 augustus is Berendrecht aan de beurt op het grasveld achter Bib Viswaer. In samenwerking met Vrijetijdscentrum De Schelde wordt op deze dagen ‘Muziek in de Wijk’ opgevoerd.
Op 2 augustus speelt op de Botermarkt in Zandvliet om 18 u de plaatselijke Kon. Fanfare De Verbroedering. Om 18 u. 30 komt Dr Eugène op het podium. Vier muzikanten zorgen voor een breed klankenpalet. Om 20 u. is Bambarabanda uit Colombia aan de beurt. Dit wordt een kleurrijk en wild carnaval. Telkens is er vanaf 18 u 30 ook een circusworkshop voor kinderen. Alles gratis.
Op 9 augustus begint het spektakel in Berendrecht om 18 u.30 met Juju and the Crazy Crioux. Juju is een  rockabillyzangeres met een band uit de fifties. Om 20 u komt Joaquin Diaz uit de Dominicaanse republiek op het podium. Hij is een accordeonspeler die de beste merengueartiest van zijn tijd wordt genoemd.
Zaterdag 16 augustus is het weer de beurt aan de Botermarkt. Om 18 u. 30 begint Buckwood Mojo een verzameling van zes blueskrijgers die een magisch brouwsel van swing, boogie en veel blues brengen. Om 20 uur komt Neuza uit Kaapverdië op het podium. Haar moeder was een zangeres in bars op het eiland Fogo, die vroeg stierf. Neuza erfde  van haar een mooie stem, waarmee ze de eilandritmes naar Zandvliet brengt.
Op zaterdag 23 augustus wordt Muziek in de Wijk besloten op het Viswater te Berendrecht. Om 18 u. 30 begint het met trompettiste Misstriohso die een breed jazzrepertoire brengt. Ten slotte is om 20 u Shakara United (België) aan de beurt. Deze tien klassemuzikanten brengen in een muzikale orkaan hun versie van afrobeat.
Info: www.zva.be. Of 078 05 40 50 en www.vrijetijdscentrumdeschelde.be of 03/298 27 30.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder