De Rode Vlammetjes van de Polder

 Voetbal een jongenssport? Wie zegt dat?! Meisjes houden ook van voetbal en met het Love Football project wil Voetbal Vlaanderen meer meisjes inspireren en laten proeven van de magie en het plezier van voetbal. Hieruit is de Love Football Cup gegroeid die mee wordt georganiseerd door de Red Flames. Dit is een uniek voetbaltornooi voor meisjes van 7 tot 11 jaar georganiseerd op toplocaties in België.

Rond die periode, november 2019, speelde Nieuw Stabroek ook met het idee om met de meisjes van de toenmalige U10, nu U11, iets meer te doen. Zij spelen er in de jongensploeg en staan meer dan hun mannetje.
Joke Bleyenbergh, de mama van Noa kwam toen met het idee om deel te nemen aan de Love Football Cup van Voetbal Vlaanderen. Zij had er ergens op het web reclame van gezien. Joke regelde ook alles voor de wedstrijdkledij, waarvoor dank. Na een bespreking van een wedstrijd Nieuw Stabroek – Berendrecht Sport in de kantine, was de kogel door de kerk. We zouden met al onze meisjes gezamenlijk één ploeg maken en deelnemen aan de Love Football Cup.

We hadden ons meteen ingeschreven in de categorie U11 voor het tornooi in het oefencomplex van de Rode Duivels in Tubeke op 22 april 2020 met de ploegnaam De Rode Vlammetjes’. Het idee verspreidde zich vlug in de polder en snel hadden we 8 speelsters voor 1 ploeg. Voor Nieuw Stabroek Caithlyn, Laura en Noa, voor Berendrecht Sport Mit, Fran en Femke, voor Patro Hoevenen Hannah en voor KSK Kalmthout Jolien en als coach  Manu Van de Sande.

boven van links naar rechts: coach Manu – Hannah – Mit – Fran – Femke, onder van links naar rechts: Caithlyn – Laura – Noa – Jolien

Jammer maar helaas gooide al snel een niet nader genoemd virus roet in het eten. Het tornooi werd geannuleerd. We zaten in zak en as. Na zes maanden zonder voetbal verscheen er gelukkig licht in de duisternis. Het Love Football project van de Red Flames had nieuwe data geprikt. Lang moesten we niet twijfelen. We kozen het tornooi in het Koning Boudewijnstadion in Brussel op 14 oktober 2020. We legden 2 trainingsmomenten vast om de teamspirit op te bouwen en zijn klaar om vol enthousiasme naar de heilige grasmat te gaan van  het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Duimen maar !!! 

14 oktober 2020. Het is zover. Iemand zenuwachtig? Helemaal niet hoor!?!  Een domper op de vreugde voor ons gezelschap was dat er last minute beslist was dat er niet in het stadion zelf gespeeld kon worden maar op het veldje ernaast. We waren allen zéér goed op tijd en dat is een understatement. De medewerkers van de Love Football Cup waren nog aan het opstellen. Geen probleem, we maakten van de tijd gebruik om het stadion te bestormen. Alle deuren open zoals het goede Antwerpenaars betaamt in Brussel. Het lukte. De terreinverzorger verschoot even maar na een vriendelijk woordje in het Frans liet hij begaan. We gingen voor een fotosessie op de mythische plaats.

Lieu Stade Roi Baudouin, v.l.n.r.: Jolien, Caithlyn, Hannah, Fran, Noa, Mitt, Femke en Laura

Nu ook de thuis van de Rode Vlammetjes! 
Voor aanvang wisten we niet goed aan welk avontuur we begonnen. Bij wat zoekwerk op het internet leken het allen behoorlijk sterke tegenstanders. We kwamen, zagen en overwonnen! Onze eerste tegenstander FC Fem. Crossing Schaerbeek was letterlijk en figuurlijk een maatje te klein voor ons. We wonnen 15-0 op 15 minuten wedstrijd. Van een binnenkomer gesproken! De volgende wedstrijd was tegen Fem. WS Woluwé Académie, een ploeg die met hun eerste damesploeg in de Super League nationaal voetbal speelt. Deze hebben een heuse voetbalschool voor meisjes. Ook zij gingen vlot voor de bijl, 6-0 winst voor ons. Het volgende team was een ander paar mouwen.
De begeleiders waren Lisa Lichtfus en Lola Wajnblum, beide Red Flames en spelers van Fémina Standard de Liège. Zij hadden een selectie van hele goede speelsters bij, Team Lisa genoemd. Tegen hen speelden we 3-3 gelijk al hadden we ook kunnen winnen. Last but not least speelden we tegen VC Moldavo, een ploeg die met hun eerste ploeg in eerste klasse vrouwenvoetbal speelt. Ook zij hebben een heuse opleiding voor het meisjesvoetbal. Zij hadden ons een stevige partij beloofd. Ze waren echter net dat stapje te traag en wij speelden bij momenten mooie combinaties bijeen, wat resulteerde in 1-4 winst voor ons. Spijtig dat het tornooi zonder ranking was. We hadden het gewonnen. Het moet gezegd zijn, we speelden mooi en verzorgd voetbal en bij momenten ging het heel snel. Er stond een team op het veld en het positiespel was goed. Chapeau voor onze meisjes, dat smaakt naar meer. De conclusie is dat er in het nationale meisjesvoetbal zeker plaats is voor de dames uit de polder.  Let op m’n woorden, van deze meisjes gaat men nog horen.

startend bovenaan v.l.n.r.:Red Flames Lisa Lichtfus, Lola Wajnblum vervolgens ons team v.l.n.r.: Hannah, Femke, Jolien, Noa, Mitt, Caithlyn en onderaan v.l.n.r.: Fran en Laura

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *