“De Putse knipoog” nieuwe naam voor Basischool Putte-Kapellen

De Vrije Gemengde Gesubsidieerde Basisschool Putte-Kapellen heeft een nieuwe naam gekregen. Voortaan heet de school Vrije Basisschool De Putse Knipoog.
De nieuwe naam werd woensdag 5 oktober feestelijk bekend gemaakt met alle kinderen, leerkrachten, afgevaardigden van het schoolbestuur en van het schepencollege van Stabroek en Kapellen.

Omstreeks kwart na elf verzamelden de kleuters en leerlingen van de school op de speelplaats, waar ouders en grootouders reeds vol spanning stonden te wachten tot het blauwe doek naar beneden ging en de nieuwe naam werd onthuld.
Burgemeester van Stabroek Alida De Bie sprak de kinderen persoonlijk toe en vroeg zich af of ze geen man verwachten met een hoge hoed als burgemeester. Maar ze was er ook een beetje als oma omdat haar kleinkind daar school loopt. Alida denkt dat onderwijzer bijna het mooiste beroep is van de wereld en sprak over ‘wonderwijs’ omdat de leerkrachten de kinderen allerlei wonderen leren kennen. Schepen Janssens van Kapellen scandeerde met al de kinderen voor de laatste keer de lange naam van de school ‘Vrije gemengde gesubsidieerde basisschool Putte-Kapellen’. Na korte toespraken van de genodigden, kwamen er 24 kinderen naar voor die elk één woordje zegden: ‘Joepie, het is fijn. Vandaag krijgen we een nieuwe naam. We zochten allemaal mee en nu zijn we benieuwd, kijken jullie met ons mee?”. Daarna werden de lintjes door enkele leerlingen van de school doorgeknipt. Onder luid applaus werd de nieuwe naam Vrije Basisschool De Putse Knipoog onthaald.

Leerkrachten hadden een nieuw schoollied gemaakt en meteen werd het lied aan de kinderen aangeleerd. En voor de verandering lieten deze keer de leerkrachten de ballonnen de lucht in gaan. Voor elk klas werden vier ballonnen met een kaartje los gelaten. De klas waarvan het kaartje wordt teruggestuurd, mag zich aan een grote verrassing verwachten, aldus nog directeur Sabbe. Bovendien kreeg elk kind nog een fietshelm cadeau.
De aanwezigen werden nog getrakteerd op een knabbel en een drankje terwijl aan de kinderen doopsuiker werd uitgedeeld ter gelegenheid van de geboorte van de nieuwe schoolnaam  “Vrij basisschool De Putse knipoog”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder