De Polder Grenadines winnen Kampioenschap Polderklievers 2022

ZANDVLIET – Het was van 2019 geleden maar de Polderklievers waren zondag 10 juli duidelijk klaar voor hun eigen kampioenschap. De ‘Le Mans -start’ voor de eerste renners is ondertussen een vaste waarde.
Daarna werden er rondjes gereden waarbij na elke ronde een bidon werd doorgegeven en één nieuwe renner per ploeg kon aansluiten. Eens de ploeg volledig was (6 renners/ploeg) dienden nog 5 ronden afgelegd te worden. De winnende ploeg was die ploeg die als eerste met 4 renners de eindstreep haalde. Anders was wel de start- en aankomstplaats aan Café Noordland. Ook de boxen voor de wisselzones stonden daar opgesteld. Maar de grootste wijziging was vooral de rijrichting. Deze werd omgedraaid waardoor de aankomst vlak na de kasseistrook was en dat was wel even spannend.

‘De Polder Grenadines’ werd de winnaar. De ploeg bestond uit Joris Mertens, Tom Jansen, Guido Aendenboom, Tim Gijs, David De Bel en Kris Dingemans. De vijf resterende gelegenheidsploegjes, met ronkende namen, behaalden volgende uitslag: 2) De Sjoepappen, 3) Deroependerover, 4) El Tractors, 5) The Polderpack en tenslotte misschien een beetje door hun naam 6) Slowstep Alfonso Vinyl. Per ploeg  was er een vrouwelijke, niet fietsende ploegleider en nog enkele ondersteunende dames. Het bestuur besprak met hen de goede gang van zaken en als er misverstanden waren werden ze mee geraadpleegd. Robin Minnebach was koerscommissaris en hield alles goed in ‘t oog maar kon geen onregelmatigheden vaststellen. Buiten een paar valpartijen en bij aankomst nog een renner die in de sloot belandde, is alles goed verlopen. En wat een seingevers hadden ze dit jaar ingeschakeld, zeker aan de aankomstzone deden de hippe dames hun werk fantastisch.   

Uitkijken is het nu naar de wedstrijd van vanavond 12 juli met start om 19 uur aan café Noordland in Zandvliet. Volgende ploegen staan aan de start van de gentlemenkoers: Polderklievers, Sturmers, Spartaan, Hamburg, De Leeuw, Cycle Monkeys, WTC Raffic en WTC Eagles. Allen daarheen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.