WTC Den Hamburg uit Stabroek schenkt elektrische tandemfiets aan Vluchtheuvel

STABROEK – WTC Den Hamburg uit Stabroek schonk op dinsdag 12 juli een gloednieuwe elektrische tandemfiets aan dagcentrum de Vluchtheuvel. Den Hamburg bestaat vijftig jaar en wil met het geschenk de gasten van de Vluchtheuvel nog meer aan het fietsen zetten.

Een dag om nooit meer te vergeten voor de gasten van dagcentrum de Vluchtheuvel uit Stabroek. Vandaag kregen ze van WTC Den Hamburg een gloednieuwe, elektrische tandemfiets. “We zijn trots om dit als club te kunnen realiseren”, zegt voorzitter van Den Hamburg, Marc Eysackers. “We hebben in de jaren een mooie cent kunnen sparen om deze fiets te schenken van firma Claeskens.” Met deze nieuwe fiets zorgt de wielerclub voor extra fietsplezier bij de gasten van de Vluchtheuvel. Van de firma Claessens kregen ze nog vier fietszakken.

“We zijn enorm blij met deze nieuwe fiets”, begint Pierre Gabriëls, vrijwilliger bij de Vluchtheuvel. “We zijn al zo’n 20 jaar bezig met fietstochtjes met de gasten, maar zowel zij als wij worden een dagje ouder. Dan is zo’n elektrische fiets zeker welkom.” Voor Pierre zelf zijn zulke moderne fietsen ook handig. “Voordien hield ik mij bezig met kapotte fietsen te repareren met een zo laag mogelijk budget. De ene keer ging dat iets beter dan de andere, maar tot nu toe hebben we dat steeds kunnen klaarspelen.”

Het is in totaal al de derde elektrische fiets van het dagcentrum. “We hebben eerst zelf een elektrische fiets laten ombouwen en we hebben er een gekregen van het Vlaamse fonds ter ondersteuning van G-sport.” En nu komt daar een derde bij. De bewoners zijn er alvast tevreden bij. “We gaan er heel veel plezier mee hebben en er voorzichtig mee zijn”, zeggen Kristel en Eline. Op het Polderkampioenschap van WTC Den Hamburg, met de Stabroekse Kermis, fietsen de bewoners van de Vluchtheuvel zelf een ronde langs het parcours.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder