De Oostkantons een wandelparadijs

Riviertjes zoals de Warche doorploegen het heuvelende landschap
Riviertjes zoals de Warche doorploegen het heuvelende landschap

 
In de Oostkantons noteerde men tijdens de Paasvakantie liefst 70 tot  80 procent gasten uit Vlaanderen. Van deze kwam de helft uit stad en provincie Antwerpen. Dat maakten directrice Sandra De Taeye en Andrea Michaelis (marketing) bekend tijdens een persconferentie in het hotel Lindenhof te Weywertz. De gasten komen naar het mooie Oost-België in de eerste plaats om te fietsen, te wandelen en om de kinderen te laten spelen.
De vakantieregio van de Oostkantons  is gewoon ‘super’ om te wandelen. Je kan er simpel op z’n ouderwets een tochtje kiezen uit de brochures ‘Plezierwandelingen’. De eerste biedt ademberovende panorama’s of loopt langs en over heuvelkammen. De tweede gaat het water (rivieren en beken) ‘achterna’.
Maar er zijn ook de nieuwe technische mogelijkheden op het internet voor wie zijn wandeling snel en effectief wil plannen. „GO Eastbelgium“ is een online-routeplanner en een mobiele telefoon-App die het mogelijk maakt om de mooiste voettochten in het zuiden van de Oostkantons eenvoudig en individueel in slechts enkele klikken samen te stellen.
Wandelnetwerk van 900 km
Zowel de online-routeplanner via  http://go.eastbelgium.com als de bijhorende  toepassing voor Apple- en Android zijn gratis. Beiden geven toegang tot een virtueel wandelnetwerk van ongeveer 900 km. Aan de basis ligt het knooppuntensysteem, dat al door velen gekend is via het fietsnetwerk Velotour. Het enige verschil is, dat „GO Eastbelgium“ helemaal op GPS-data werkt en dus voor het eerst zonder markering verloopt. Eenvoudigweg een startpunt vastleggen, dan verschillende punten met elkaar verbinden en de wandelroute is klaar om via een APP opgeladen te worden op een navigatieapparaat of een mobiele GPS.
Navigatie zonder internetverbinding
De wandelroutes zijn uitgetekend op een interactieve kaart met vermelding van het verloop van de wegen, de hoogteprofielen en de afstanden. Ook POI’s (Points Of Interest) met informatie over nabijgelegen restaurants, verblijfplaatsen, servicediensten en uitstapjes worden vermeld. Het systeem maakt het mogelijk om een zelf samengestelde wandeltocht automatisch te berekenen. Ook themaroutes kunnen via „GO Eastbelgium.com“ zonder probleem opgevraagd worden. Hiervoor geeft men in de overeenstemmende rubriek eenvoudigweg de afstand en de gewenste plaats in. Het systeem stelt dan een aantal wandelingen voor die individueel aangepast kunnen worden.
Aanwijzingen hiervoor vindt u op de website http://go.eastbelgium.com. (sdl)
Oost-België is ook een fietsparadijs. Hierover brengen wij meer in een volgende aflevering.
De Vennbahn, een oude spoorweg, is omgevormd tot een schitterende wandelweg die ook geschikt is voor senioren.
De Vennbahn, een oude spoorweg, is omgevormd tot een schitterende wandelweg die ook geschikt is voor senioren. Foto onder: voor de meer avontuurlijke wandelingen worden digitale ‘gidsen’ gebruikt.

 
Oostkantons afstellen gps DSCN9937
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *